До този момент Анна никога не е приемала Адам. Да го чуе да казва такива думи, беше отвъд най-смелите ѝ мечти.

Беше рожденият ден на Франк и те решиха да играят фантастичен футбол. Франк искаше всички да участват и виждаше в това възможност да предложи на приятелката си Анна по уникален начин. Бяха заедно от една година и Франк смяташе, че връзката им е стабилна. Планът му беше да направи хартиен пръстен, да го даде тайно на едно от момичетата и след това да предложи на Анна, когато тя го намери.

Мислеше, че е помислил за всичко. Но съдбата реши друго. Друго момче на име Адам, което също изпитваше чувства към Анна, ѝ предложи брак вместо нея. “Сега имам възможност да ти предложа. Сигурен съм, че това е дело на съдбата. Ожени се за мен!” Адам възкликна, следвайки правилата на играта, в очакване на нейното съгласие. Франк наблюдаваше цялата сцена, много нещастен, но мълчалив. След играта Анна се приближи до Франк, объркана от пиянското му поведение. Тя не можеше да разбере причините му, тъй като смяташе, че това е просто игра. Когато поведението на Франк излезе извън контрол, всички напуснаха партито. Адам предложи на Анна да я придружи до вкъщи и я попита: “Слушай, наистина ли искаш да се омъжиш за мен?”.

“Това беше просто игра”, отговори тя. Той спря и я погледна с надежда. “Не искаш ли?” – попита отново тя, започвайки да се съмнява.

“Ако не, тогава всичко, което си казал, преди да ми предложиш, е било вярно. Обичам те от първия път, когато се срещнахме.” Анна осъзна, че това можеше да е истинско предложение. Умът ѝ се въртеше от объркване, докато питаше Адам за Франк и връзката им   .

“Ние се срещаме и ти знаеше това от самото начало. А какво става с Франк?” – попита тя.

адам се изповяда: “Да, знаех. Ето защо се опитвах да стоя настрана от теб колкото се може повече. Но мина много време и той имаше много шансове да ти предложи, но не го направи. И тогава аз получих единствения си шанс и се възползвах от него”.

Анна направи пауза, опитвайки се да осмисли ситуацията. Тя разбираше защо Франк беше започнал тази игра и защо беше толкова ядосан от предложението на Адам. Тя също така разбра, че Адам е бил прав за Франк. Адма не искаше да я прибързва и ѝ предложи да си почине малко. “Не съм в състояние да взема решение точно сега. Съжалявам.” Тя се съгласи само защото смяташе, че всичко това е част от играта    .

На следващия ден Анна се обади на Франк и му обясни подробно ситуацията. Двамата проведоха труден разговор. Тя реши сама да му предложи, като искаше той да се почувства победител и да сложи край на споровете им. Франк се съгласи с предложението ѝ. Подготовката за сватбата започна и докато повечето момичета очакват тези моменти с вълнение, Анна не намираше радост в това. Чувстваше, че нещо в основата си не е наред. С всеки изминал ден бремето върху гърдите ѝ ставаше все по-тежко.

На следващата сутрин Анна се уговори с Франк да се срещнат в един ресторант. Тя му каза, че отменя сватбата, като изрази неудобството си от много аспекти на връзката им. Смяташе, че е най-добре да я прекрати възможно най-скоро. Франк не можеше да разбере защо е променила решението си. “Тогава защо се съгласи? Защо ми даде надежда? Ти умишлено ме нараняваш. Това е вторият път” – изкрещя той гръмко, привличайки вниманието на всички присъстващи. “Ти си с него!” Франк я обиждаше, като изричаше неприлични думи пред всички. Персоналът на ресторанта се намеси и го изведе навън. С течение на времето Анна започна да се чувства по-малко конфликтна и тревожна. Тя виждаше ясен път пред себе си. Решението ѝ било правилно.

 

Rate article
До този момент Анна никога не е приемала Адам. Да го чуе да казва такива думи, беше отвъд най-смелите ѝ мечти.