Дните се превърнаха в седмици и стана ясно, че никой не възнамерява да вземе момчето обратно.

За десетия си рожден ден синът ми искаше да има голямо празненство с много приятели. Планирахме ден, изпълнен със забавления, като започнахме с пътуване до киното, за да гледаме анимационен филм, а след това посетихме близкото кафене. След доброто прекарване на времето синът ми попита дали може да покани най-добрия си приятел Дейвид в дома ни, за да продължат празненството. С радост се съгласих и всички заедно се отправихме към апартамента ни. По време на вечерта Дейвид сподели с мен неприятната истина за трудния си домашен живот.

Той каза, че е забелязал колко много любов и грижи давам на сина си и колко различни са от начина, по който собствената му майка се отнася към него. Майка му често го пренебрегвала, прибирала се късно и постоянно се карала. Веднъж изобщо не се прибрала вкъщи, което довело до лишаването ѝ от родителски права. Бащата на Давид, който вече имал нова съпруга, го взел от детската градина, но не успял да му осигури стабилен и любящ дом. Много дни след училище Давид седял сам и чакал баща си.

Развълнувана от историята му, реших да се намеся и да помогна. От този ден нататък започнах да взимам сина си и Давид от училище, да им осигурявам храна и да им помагам в обучението, докато дойде време Давид да се прибере у дома. Това продължи през цялата учебна година.

По-късно бащата на Дейвид се обърна към мен с молба за временно попечителство над детето, тъй като се развеждаше със съпругата си. Дните се превърнаха в седмици и стана ясно, че никой не възнамерява да си вземе момчето обратно. В крайна сметка се примирих с факта, че вече имам две деца, и приех ролята си на техен настойник.

Съвместният ни живот беше пълноценен. Момчетата се разбираха добре помежду си и дори се справяха отлично с ученето, а връзката им правеше решаването на проблеми по-приятно. Обръщах еднакво внимание и на двете деца, а синът ми разбираше, че съм дълбоко загрижен и за двете. Когато пораснаха, и двете момчета постъпиха в университет, Дейвид изучаваше програмиране, а синът ми се стремеше да стане лекар. Чувствах се много горд, че съм отгледал две прекрасни момчета, и съм благодарен за възможността да продължа да ги напътствам и подкрепям с Божията помощ.

 

Rate article
Дните се превърнаха в седмици и стана ясно, че никой не възнамерява да вземе момчето обратно.