Днес един тийнейджър ми доказа, че ако човек иска – ще постигне всичко. Дори ако единствената възможност е да окоси тревата на съседите

Има два типа хора. При първия всичко е лошо, дори когато нещата вървят добре. А при втория всичко е добро (понякога нормално), дори когато всичко наоколо е лошо.

Аз живея в частния сектор. В началото на май беше дъждовно, тревата пред парцела порасна. Изобщо нямаше време да я кося. Върнах се от работа късно през нощта. През последните няколко уикенда валеше като луд. Миналия уикенд също валеше. На вратата се позвъни.

Отворих вратата, а на нея стоеше съседско момче. Не знам, може би на 16 години, не повече. Поздрави ме и предложи да окоси тревата край къщата срещу малка сума. Имам дълъг и ъглов парцел. Нормална оферта. Съгласих се. Момчето извади тетрадка. Записа ме за 14 май. Зачудих се колко ли клиенти има той. Той се усмихна и каза, че има достатъчно. Предложи да ми издаде абонаментна карта за летния сезон.

Каза, че това ще бъде по-изгодно за мен. Всяко косене на трева ще бъде с 20 % по-евтино. Ако платя за 4 месеца наведнъж, ще трябва да кося веднъж месечно. Ами защо не? Записах се за 4 месеца наведнъж.

Днес е неделя вечер. Доволен съм от резултата. Той не само окоси, но и премахна почти цялата трева. Обадих се на човека и го попитах дали дължа нещо за това, че е премахнал тревата. Той каза, че не дължа нищо. И ще даде тревата на един от съседите ни, който отглежда кокошки. Човекът го снабдява с прясно окосена трева, а в замяна получава яйца и месо.

В събота разговарях със съседите. Оказа се, че двама от тримата ми съседи са негови клиенти. Браво! Всъщност историята не е за самия човек, а за настроението и желанието да се печелят пари. Просто потърсете възможности. И всичко ще се получи.

 

Rate article
Днес един тийнейджър ми доказа, че ако човек иска – ще постигне всичко. Дори ако единствената възможност е да окоси тревата на съседите