Дълго време се съпротивлявах да се запозная с родителите на момичето, исках да изчакам до пролетта, защото зимното ми яке и ботуши бяха износени и изглеждаха, меко казано, не най-добре. Те обаче се престориха, че не забелязват старите дрехи, и ме посрещнаха със семейно угощение.

Животът ми не беше лесен. Майка ми забременя с мен, когато беше на 17 години, опитвайки се да задържи баща ми наблизо. Той бил порядъчен човек, затова се оженил за майка ми, но не развил чувства към нея. Татко и майка бяха просто приятели и в един момент първата започна да ме обвинява, че съм съсипал живота ѝ. Татко не беше толкова строг с мен, той се грижеше за мен. Благодарение на него имах поне малко слънце в живота си, но след постоянните скандали на майка ми той ни напусна. По това време бях само на 6 години.

Оттогава майка ми напълно забрави за моето съществуване. Тя често беше навън и навън, рядко вкъщи. Ходех на училище с дрехи, които една съседка ми даде от сина си, който беше малко по-голям от мен. Тя все пак ми купуваше някакви канцеларски материали, но те бяха много малко и най-евтините.

Тогава разбрах, че в живота мога да разчитам само на себе си, затова учих усърдно и направих всичко възможно да вляза в добър университет. Въпреки положението ми в обществото, имах добри приятели в училище, които ме оценяваха и дори платиха за място в ресторант и костюм за дипломирането ми, защото майка ми не искаше да чуе за това.

Влязох в един от най-добрите университети в Украйна на държавна издръжка и ми беше осигурено общежитие, но трябваше сам да изкарвам прехраната си. Работех, колкото можех, за да се справям с уроците си. В университета се запознах с Мария, веднага я харесах и започнахме да се срещаме. Първите шест месеца от връзката ни минаха бързо и тя ме покани да отпразнуваме Нова година в дома на родителите ѝ. Дълго време се съпротивлявах да се срещна с родителите на момичето, исках да изчакам до пролетта, защото зимното ми яке и ботушите ми бяха износени и изглеждаха, меко казано, не най-добре. Те обаче се престориха, че не забелязват старите дрехи, и ме посрещнаха със семейно угощение.

А за Коледа ми подариха нови обувки. Бях толкова изненадана от тяхната щедрост и искреност, че едва сдържах сълзите си, а после майка ѝ ме прегърна силно и аз за първи път усетих какво е майчина обич. Освен любимото ми момиче, намерих и любящо семейство, което ни помагаше и подкрепяше във всичко.

Започнахме да им гостуваме по празниците, а когато с Мария започнахме да си стъпваме на краката след университета, й предложих брак. Родителите ѝ ни подариха къща, за да можем да “прекарваме повече време с внуците си”, вместо да печелим пари. И двамата имахме добра работа, развивахме се и животът ни изглеждаше като приказка.

Един ден обаче миналото ми чакаше на прага на къщата ни. Майка ми, спомняйки си, че съм неин син, дойде при нас с искането, че сега ще живее при нас и ние трябва да я издържаме. Благодарих на тази жена, че ми е дала възможност да живея, дадох й добра сума пари и я помолих никога повече да не се връща в живота ми. След това никога повече не я видях и се надявам, че е добре, но ще кажа откровено, че не мисля за нея, защото тя винаги е била чужда за мен, а сега най-накрая успях да разбера какво е истинско семейство.

Rate article
Дълго време се съпротивлявах да се запозная с родителите на момичето, исках да изчакам до пролетта, защото зимното ми яке и ботуши бяха износени и изглеждаха, меко казано, не най-добре. Те обаче се престориха, че не забелязват старите дрехи, и ме посрещнаха със семейно угощение.