Диана току-що беше излязла в отпуск по майчинство и нямаше търпение да се върне на работа, когато съпругът ѝ направи неочаквано съобщение и тогава Диана постави условията си.

Дейвид и Даяна са женени от осем години. Когато се оженили, те не са имали веднага деца. Те подходиха много отговорно към този въпрос. Решили първо да съберат кръгла сума пари и едва след това да планират дете. Не искаха да се сблъскват с финансови проблеми по време на бременността, а след раждането на детето искаха да се наслаждават на всяка минута с него.

Давид мечтаеше за наследник, искаше да научи сина си да кара колело, да ходи с него на риболов, да го научи да се бие. Но тестът показал, че ще се роди момиче. Отначало Давид се отчаял. Това тъжно състояние обаче не продължило дълго. Няколко дни по-късно той се върнал у дома с големи торби, купил на дъщеря си всякакви момичешки неща, фиби, ленти за глава, шапки. Диана се засмя, защото новородените все още нямат нужда от такива неща, но се зарадва, че съпругът ѝ приема бебето и е готов за появата му.

Дошло времето Диана да роди, започнали контракции и съпругът ѝ я завел в болницата. Всичко минало добре, бебето е здраво, състоянието на Диана е добро, но се случило нещо неприятно. По време на раждането акушерката няколко пъти нарекла Диана старомодна и Диана имала остатъчен ефект от това. Изглежда, че в днешно време е нормално да се ражда на трийсет и четири години и акушерката би трябвало вече да е свикнала с това, но тя й казала това и това завършило с психологическа травма.

Изписването на Диана и дъщеря ѝ е незабравимо. Дейвид свърши добра работа. Балони, цветя, феи, фотограф, който улови тези моменти. Бащата взе дъщеря си на ръце и почти се разплака. Това беше дългоочакван момент за него. А Даяна само мечтаеше да се прибере у дома възможно най-скоро.

През първите шест месеца Диана успя да се превърне от прекрасно и младо момиче в типична майка с небрежен кок на главата и винаги уморен поглед. Факт е, че детето спеше само в нейните ръце, съпругът ѝ не ѝ помагаше. Той само работеше, изчезнал в офиса. Когато се върнеше у дома, целуваше жена си, сядаше с дъщеря си за около петнайсет минути и после просто си почиваше. Диана многократно казвала на съпруга си, че има нужда от помощ. Но Дейвид се скарал: “Дъщеря ти ще порасне и ти ще се почувстваш по-добре”.

Скоро Диана се умори от тази ситуация. Тя реши да повика бавачка два пъти седмично за няколко часа и да се занимава с делата си. През това време успявала да отиде до салона, да пазарува и да се наспи. Скоро отпускът по майчинство на Диана приключил и тя с нетърпение очаквала да се върне на работа, когато съпругът ѝ започнал да говори за второ дете.

– Много обичам дъщеря ни и не искам да имам повече деца. Сигурно си забравил, че съм почти на трийсет и шест години. Ако толкова много го искаш, мога да родя, но ти ще си този, който ще седи с детето по време на отпуска по майчинство!” – Диана каза.

След това Давид не разговаря със съпругата си в продължение на месец. Тя не го помоли за това. “Ако иска, може да отиде при друга жена, която ще му роди детето. Ако го направи, аз само ще се убедя, че решението ми да нямам второ дете е било правилно”.

 

Rate article
Диана току-що беше излязла в отпуск по майчинство и нямаше търпение да се върне на работа, когато съпругът ѝ направи неочаквано съобщение и тогава Диана постави условията си.