Диана не може да се примири с факта, че баща ѝ си е намерил нова партньорка. Но една от нейните шеги е последната капка за двойката.

Наскоро съпругът ми покани в дома ни няколко приятели от фитнеса, ние сме над 50 години и често се събираме в дома си с чаша вино, за да обсъждаме всякакви книги, сред нас има и любители на киното, и такива, които обичат да пътуват и да споделят впечатления. Накратко, ние се забавляваме. А най-смелите сред нашата компания са Вивиан, тя е на 61 години, и Оливър, който е на 67 години.

Те се събраха наскоро. Децата на Вивиан реагираха много адекватно на решението им, но единствената дъщеря на Оливър – Диана, реагира отрицателно на този факт и убеди баща си, че се интересува от парите и апартамента му. Между другото, в който Диана също е регистрирана.

На 44 години тя не е създала собствено семейство и пречи на другите да бъдат щастливи. Това е моето лично мнение. Веднъж по време на срещата забелязах, че Вивиан е малко замислена и не участва в активните ни диалози. Когато отидох в кухнята да направя чай, я помолих да ми помогне. Тя се съгласи и в кухнята я попитах какво не е наред; тя дълго отказваше, но после ми каза накратко. Диана, доведената ѝ дъщеря, която е твърде агресивна към нея, че дори започна да се държи грубо с баща си и да прави скандали, демонстративно идва в кухнята, когато двамата с Оливър закусват, и брои сребърните прибори, като казва, че не е откраднала нещо там. Това е, първо, унизително, и второ, непоносимо.

Посъветвах я да бъде търпелива, защото й трябва време, за да го приеме. Но, знаете ли, хората понякога правят много за близките си. Подобно на Вивиан, в името на връзката на Оливър с дъщеря ѝ, тя взе трудното решение да се разведе с него. На следващата среща на приятелите Оливър дойде при нас сам…

 

Rate article
Диана не може да се примири с факта, че баща ѝ си е намерил нова партньорка. Но една от нейните шеги е последната капка за двойката.