Децата растат бързо, така че не забелязах кога моето вече тупаше и тичаше, за да посрещне баща си.

Децата растат бързо, така че не забелязах, когато моето вече тупаше и тичаше, за да се срещне с баща си. Опитвахме се да купим най-добрите неща за първородното си дете, понякога дори в ущърб на собствените си желания.

Купихме скъпа компактна детска количка, която да се побира в колата. Тя ни служеше вярно, използвана внимателно, защото първоначално искахме да я препродадем.

Случи се така, че точно след като синът ми порасна от нея, обявихме количката за продажба в един от порталите. Съпругът ми посъветва да направим отстъпка от 30 процента от първоначалната цена, но аз разбрах, че сега е трудно време, хората нямат много пари, затова реших: ще продам на половин цена, така ще се продаде и по-бързо, а и ще се направи добро дело.

Буквално 5 часа след като пуснах обявата, ми се обади едно мило и приятно момиче, което предложи да се срещнем и да видим количката лично. Съгласих се и половин час по-късно на вратата се позвъни.

Когато отворих вратата, замръзнах от изненада: на прага стоеше племенницата ми, с която не сме поддържали връзка от две години, а преди се карахме за момчета. Много се зарадвах, че я виждам; дълго време търсех повод да възобновя връзката ни.

На чаша чай разбрах, че тя и приятелят ѝ имат син. Не печелели много.

След откровен разговор отидохме да разгледаме детската количка, племенницата ми я хареса и аз с радост ѝ предложих да ѝ я дам по-евтино от обявеното.

На следващия ден щастливо се подготвих за пристигането на гостите и приготвих вкусна вечеря. Седнахме заедно като семейство, припомнихме си старите времена и се насладихме на срещата.

Когато дойде време да сключим сделката, племенницата ми, очевидно разбрала, че съм готов на отстъпки, каза, че ще е хубаво да ѝ подаря детска количка за рождения ден.

Не бях готов за такъв скъп подарък и го казах директно.

Тя много ми се обиди, нарече ме скъперник и напусна апартамента с викове. След това каза на семейството си, че съжалява за бебето, и те я подкрепиха, което доведе до това, че и ние прекъснахме контактите със семейството.

Това ме накара да осъзная, че не е възможно да бъдеш добър с всички, и повече няма да правя бизнес с роднини.

 

Rate article
Децата растат бързо, така че не забелязах кога моето вече тупаше и тичаше, за да посрещне баща си.