Децата ни са полубратя

Семейният ми живот не се получи, когато синът ми беше само на три години, съпругът ми загина в автомобилна катастрофа и аз отглеждах момчето сама. Той много приличаше на баща си и когато го гледах, често си мислех за покойния си съпруг.

Когато Джейкъб беше в гимназията, точно преди новогодишната нощ някой почука на апартамента ни. Отворих вратата и видях една странна жена. Тя каза, че иска да ми съобщи важни новини и помоли да ме пусне вътре. Разговорът ни беше хаотичен. Непознатата, която се казваше Барбара, ми показа снимка на сина си. Оказа се, че сме родили в една и съща болница, по едно и също време. Акушерката, която раждала, била нейна съседка, а осем години по-късно, когато се разболяла тежко, признала, че тогава, много отдавна, е объркала момчетата.

Отначало не исках да повярвам на тази глупост, но Барбара беше съвсем честна и дори се съгласи да плати за скъп ДНК тест. Отказах да взема парите, но решихме да направим не един, а четири теста. Резултатите потвърдиха, че Джейкъб е неин син, а нейният Марк е мой.

Докато седяхме със сертификатите и не знаехме какво да правим по-нататък, аз попитах:
– Но защо толкова много приличат на покойния ми съпруг?

Извадих една снимка и я показах на Барбара. Тя промени изражението си и каза тихо:
– Това е бащата на сина ми. Извинете ме…

Барбара си тръгна и една седмица не си говорихме, но после се срещнахме и решихме да забравим, че сме обичали един и същи мъж, да забравим заради децата ни, които се оказаха полубратя.

Сега Барбара е моя приятелка, а Якуб и Марек са неразделни приятели. Може би някой ден ще им разкажем историята на тяхното запознанство и приятелство.

Rate article
Децата ни са полубратя