Давай ми половината от заплатата си всеки месец и тогава ще те обичам!

Колкото повече остарявах, толкова по-често виждах, че моите връстници страдат от разбит дом също като мен. Изглеждаше, че да имаш щастливо женени майки и бащи е съкровище, което трябва да се постараеш да намериш. Най-лошото е, че перестройката отмина, но ситуацията не се промени…

Бедните деца се превръщат в жертви на родителите си, върху които често изкарват гнева си или обвиняват за нещастията си. Времето минава бързо и тези травмирани деца израстват, за да се сърдят на целия свят.

Нещо подобно се случи и с мен. Баща ми напусна майка ми, когато бях на 4 г. Той не само напусна майка ми, но и мен, предаде ме. И сякаш сега майка ми и аз трябваше да станем едно цяло, но за нея аз се превърнах в допълнителен багаж, от който тя искаше да се отърве. Животът ѝ беше съсредоточен върху партита и мъже и тя рядко си спомняше за мен. И тук идва второто болезнено предателство от детството ми.

Завиждах на гаджетата на майка ми, макар че те постоянно се сменяха, не помня нито едно от тях. Защо ревнувах? Защото тя ги обичаше, хранеше ги, грижеше се за тях, обръщаше им внимание, целуваше ги и ги прегръщаше, а когато аз исках обич, майка ми ме отблъскваше.

След като завърших гимназия, постъпих в университет в Киев, учих добре, въпреки че работех, защото майка ми не ми помагаше много с пари, а после си намерих добра работа, която ми осигури спокоен живот.

С течение на времето започнах да се изкачвам по кариерната стълбица, стараех се много и това беше забелязано, така че и заплатата ми нарасна, а след това майка ми се върна в живота ми. Тя дойде в наетия от мен апартамент, опита се да говори с мен, да ме прегърне, а аз бях чакала това през цялото си детство, така че отначало не видях истинското ѝ намерение. Каза, че й трябват пари за нещо, и аз й дадох всичко, стига само да ми заговори отново нежно.

После майка ми ми каза, че тя и новото ѝ гадже искат да живеят заедно, само двамата, така че трябва да ѝ помогна, като ѝ давам половината от заплатата си всеки месец. Възмутих се и едва тогава очите ми се отвориха за това, че през цялото това време тя ме е използвала подло и никога не съм ѝ бил нужен. Но колко болезнено е да си го призная отново…

 

 

Rate article
Давай ми половината от заплатата си всеки месец и тогава ще те обичам!