Дадох на брат ми къщата на родителите ми, той я продаде и си купи кола. В същото време той няма покрив над главата си. Не е ли абсурдно?

Ние бяхме двама: аз и брат ми. Филип е с четири години по-млад от мен. Така че и двамата наследихме къщата на родителите си. По онова време успях да спестя пари за собствен едностаен апартамент. Затова, когато родителите ми починаха, казах на брат ми, че може да поеме къщата, тъй като той все още не беше имал време да реши жилищния си проблем. Къщата на родителите ми беше просторна и в добро състояние, но до града се стигаше за четиридесет минути   .

ясно беше, че брат ми не иска да остане там за постоянно. Той планираше да се изнесе възможно най-скоро. Затова предложих на Филип да остане при мен за известно време. Исках първо да си намери работа, а след това да продаде къщата и да си купи жилище в града. Но по някаква причина брат ми не хареса идеята ми. Той продаде къщата на родителите си и използва парите, за да си купи кола. В крайна сметка започна да наема къща в селото, където живееха родителите ни, но все още му се налага да ходи до града, за да работи. Не разбирам брат си. Казва, че наемането на апартамент в града е скъпо за него, но харченето на пари за бензин не е?

Неотдавна брат ми спомена за моето предложение, но сега нямам желание да му помогна. Не би ли могъл да използва парите, за да си купи къща, или, да речем, да вземе заем? Изглежда, че той изобщо не се замисля за действията си. Иначе как можем да наречем това, което прави    ?

 

Rate article
Дадох на брат ми къщата на родителите ми, той я продаде и си купи кола. В същото време той няма покрив над главата си. Не е ли абсурдно?