– Да, ти си такъв идиот. Защо говориш със съпруга ми? Няма ли достатъчно ергени? Децата чакат баща си вкъщи, а той излиза с всякакви хора!

С най-добрата ми приятелка обичахме да седим на кафе в кафенетата. Винаги имахме какво да си кажем. Този път пред кафенето спря скъпа кола и от нея излезе добре облечен, красив мъж, който веднага привлече вниманието ни с харизмата си. Той се насочи към бара и след това дойде при нас.

Мъжът каза, че иска да се запознае с нас и че се казва Робърт. Никой от нас не бързаше да отвърне на удара. Лично на мен не ми харесваше този вид натрапчивост. За да промени поне малко напрегнатата ситуация, човекът започна да ни разказва забавни истории от живота си. Така изминаха четиридесет минути от разговорите му. Беше време да се прибираме. Робърт ни предложи да ни закара. Беше студена есен и духаше вятър. Не ми се искаше да чакам автобуса, а и нямах търпение да се прибера. Затова с приятеля ми се съгласихме на предложението на Робърт да ни закара до вкъщи.

Първо закарахме приятеля ми. Казахме си довиждане и потеглихме към моето жилище. Преди приятелят ми да успее да слезе от колата, Робърт ме хвана за ръка и ме попита за телефонния ми номер. Не виждах нищо лошо в това, затова му дадох контактите си.

Отворих вратата на апартамента си и започнах да събувам обувките си, когато чух телефона си да звъни. Вдигнах слушалката и чух гласа на Робърт. Той ме попита дали съм дошъл в апартамента. Помоли ме да стана негова приятелка. За мен предложението му изглеждаше твърде прибързано. Познавахме се от няколко минути. Не исках да му откажа, харесвах Робърт. Затова му отговорих лоялно. Съгласих се да се срещна с него отново. В същото кафене.

На сутринта някой отново ми се обади. Едва отворих очи, когато видях на екрана името “Робърт”.

вдигнах слушалката:

– “Да, Робърт…

– Да, ти си такъв идиот. Защо, по дяволите, говориш със съпруга ми? Няма ли достатъчно ергени? Децата са вкъщи и чакат баща си, а той излиза с всякакви жени! Не се ли срамуваш от себе си?

Нямам думи. Какво иска тази жена?

– Кой си ти? Какви деца? Нищо не разбирам    .

Следобед Робърт ми се обади. Нарече жена си луда, защото не му позволява да говори с жени на спокойствие. Беше ревнувал до стената. Аз просто бях в шок. Трябваше да изпратя Робърт колкото се може по-далеч. А след това блокирах номера му. Надявам се, че нищо подобно няма да се случи повече в живота ми    .

 

Rate article
– Да, ти си такъв идиот. Защо говориш със съпруга ми? Няма ли достатъчно ергени? Децата чакат баща си вкъщи, а той излиза с всякакви хора!