Цяла година давате пари на деца, за да изплатите заем! Няма да дам и стотинка повече!

Със съпруга ми имаме само едно дете – пораснал син. Той вече си има свое семейство, дори станахме баба и дядо.

Израснала съм по време на комунистическата епоха, омъжих се през тридесетте години. В онези времена ме смятаха за стара мома. Разбираемо е, че всички веднага очакваха потомство. Да си бездетен в онези времена означаваше същото като да си болен от чума.

Е, със съпруга ми имахме син и решихме, че това е достатъчно. Като образовани хора разбираме, че за издръжката на едно дете са необходими много пари. И колкото повече деца, толкова повече пари са необходими.

Не напразно решихме, че едно дете е достатъчно. В резултат на това успяхме да отгледаме сина си, да му дадем добро образование и да подредим добре живота си.

Синът ми се оказа на съвсем друго мнение. Малко след като се оженихме, съпругата му забременя и се роди внукът ни. Младата двойка не разполагаше със собствен апартамент, затова взеха заем. По някакъв начин го изплащахме всеки месец. И тогава разбрах, че снаха ми отново е бременна. Разбира се, попитах ги как ще издържат две деца и ще изплащат заема за апартамента. Те ми се обидиха и казаха, че ще се справят. А аз казах, че ако могат да се справят, добре.

Дълго време успяваха. Но после снахата не можеше да ходи на работа, синът беше уволнен от работа. Какво да се прави? Решиха да живеят в нашия апартамент, който давахме под наем. Съпругът ми заяви, че ще помага на младите да изплащат кредита. Така че аз и съпругът ми прекарахме цяла година в изплащане на ипотеката им. Мислех, че вършим чудесна работа, като помагаме на децата. Но случаят не беше такъв.

Наскоро разбрах, че кредитът не е изплатен – шест месеца просрочие. Къде са отишли парите? Съпругът ми е бесен, казва, че вече няма сили за това. Аз съм шокирана. Дори не знам какво да кажа или да направя. Помогнахме на децата, а те просто седяха на гърба ни и се отпускаха. И какво да правя сега?

 

Rate article
Цяла година давате пари на деца, за да изплатите заем! Няма да дам и стотинка повече!