Buvau pakviestas į jubiliejinį vakarėlį. Atėjau, bet nieko nebuvo paruošta. Teko paplušėti ruošiant maistą.

Į gimtadienio vakarėlį mane pakvietė Monika, kuri nėra mano artima draugė, bet vis tiek mielai sutikau. Mėgstu tokias šventes ir stengiuosi jose visada atrodyti kuo geriau, net jei tenka švęsti namuose. Likus keturioms valandoms iki renginio saugiai nuėjau į kirpyklą, o grįžusi namo apsirengiau.

Su likusiais svečiais nusprendėme susirinkti anksčiau, sugalvoti pasveikinimą, ir aš jau važiavau pas juos. Tą akimirką man paskambino gimtadienio viešnia Monika. Ji patyliukais prašė ateiti anksčiau, kad padėtų vakarėlyje ir pabendrautų. Kaip galėjau atsisakyti gimtadienio mergaitei? Pakeičiau maršrutą ir nuvažiavau tiesiai pas ją.

Prie durų slenksčio pamačiau Moniką su chalatu, be makiažo ir šukuosenos. Iš nuostabos sušukau, įsiveržiau į jos butą ir greitai pasiunčiau ją susitvarkyti. Maniau, kad ji neturėjo laiko susitvarkyti, nes ilgai ruošė maistą, bet virtuvėje pamačiau, kad visai nieko nėra paruošta.

Nusprendžiau paklausti Monikos, ar ji užsisakė maisto restorane, ar kur nors kitur. Bet ji atsakė, kad vakar nusprendė pailsėti, o šiandien nežinojo, ką veikti, todėl spėjo nueiti tik į maisto prekių parduotuvę.

Supratau, kad maisto gaminimas ant manęs, o aš nenoriu nuvilti Monikos, ir nelabai turiu iš ko rinktis, todėl pradėjau gaminti maistą vilkėdama šventinę suknelę. Gerai, kad susiradau prijuostę, antraip tikrai būčiau išprotėjusi.

Po valandos atėjo merginos, labai bijojau būti virtuvėje, kai visi kiti svečiai sėdėjo svetainėje ir juokėsi. Maždaug po 40 minučių kitos merginos ėmė suprasti, kad vakarienės nesilaikoma, o aš noriu valgyti. Jos pradėjo prieiti ir padėti man pjaustyti salotas ir užkandžius bei ruošti pagrindinį patiekalą. Taip užtrukome dar pusantros valandos! Pusantros valandos mes visos gražios ir su šventinėmis suknelėmis buvome įstrigusios virtuvėje! Mano suknelė smirdėjo dar porą skalbimų. Ir atkreipkite dėmesį, kad mūsų buvo 10, įskaitant gimtadienio mergaitę.

Šio gimtadienio nepamatysiu su laimingu užrašu.

Nesuprantu tokio požiūrio į svečius. Pirmą kartą buvau tokioje situacijoje, gal Monikai tai buvo normalu, bet ji visus svečius privertė jaustis nepatogiai.

Ar buvote atsidūrę tokioje pačioje situacijoje? O gal tai aš per daug sureagavau?

 

 

Rate article
Buvau pakviestas į jubiliejinį vakarėlį. Atėjau, bet nieko nebuvo paruošta. Teko paplušėti ruošiant maistą.