Братът на съпруга ми разбра за намерението ни да продадем стаите в общежитието и си помисли, че може да ни използва, но не знаеше, че сме много по-умни, отколкото очакваше.

със съпруга ми се запознахме случайно като съквартиранти в общежитието по време на колежа. С течение на времето приятелството ни прерасна в нещо повече и в крайна сметка завързахме връзката си. Въпреки че по време на следването ни се радвахме на живота в общежитието, знаехме, че е време да продължим напред и да създадем собствено семейство. Тъй като доходите ни се увеличиха, решихме да инвестираме в апартамент, което означаваше да продадем двете си стаи в общежитието   .

Пазехме плановете си в тайна, като възнамерявахме да ремонтираме апартамента и да изненадаме роднините си с весело парти за новодомците. Братът на съпруга ми обаче беше запознат с плановете ни за продажба и се обърна към нас с предложение    :

“Защо не ми продадете стаите на малко по-ниска цена? Все пак сме семейство”, каза той и се опита да предизвика съчувствие, като заяви, че може да плаща на вноски, защото има две деца. Той дори каза, че стаите не струват почти нищо, така че е трудно да оправдае плащането за тях. Той не знаеше, че ние вече бяхме продали стаите в общежитието много преди това и с получената сума си бяхме купили апартамент.

Мъжът ловко разкри тайната ни, като му разказа за новия апартамент. Вместо да се зарадва за нас, брат ми видимо се разстрои и си тръгна, без да каже и дума. Беше ясно, че той се надява да се възползва от ситуацията, но нашата хитрост надхитри измамата му.

 

Rate article
Братът на съпруга ми разбра за намерението ни да продадем стаите в общежитието и си помисли, че може да ни използва, но не знаеше, че сме много по-умни, отколкото очакваше.