Братята и сестрите ми никога не са помагали на родителите ми, но всички те претендират за дял от наследството.

Произхождам от голямо семейство, състоящо се от баща ми, майка ми, по-големия ми брат, две сестри и мен. Живеехме в просторен тристаен апартамент, а баща ми построи голяма вила в провинцията. Въпреки това никога не сме били, така да се каже, сплотено семейство. Децата, особено момичетата, постоянно бяха в конфликт помежду си. Когато пораснахме, не се промени много: отношенията ни останаха далечни и все по-напрегнати. Брат ми беше първият, който напусна къщата на родителите ми. След като отслужи в армията, той се ожени и стана уважаван мъж, макар и под влиянието на съпругата си, която странно не харесваше семейството ни. Те имаха обща дъщеря и родителите ни се опитваха да посещават внучката си. За съжаление недружелюбното отношение на снаха ни правеше тези посещения неприятни. Това положение продължи известно време до преди около седем години, когато посещенията им напълно спряха   .

по-голямата ми сестра се влюби дълбоко в един актьор през първата година от обучението си в университета и по-късно го напусна. В продължение на около 3 години тя следваше него и трупата му в различни градове, за да играят представления. Накрая се скараха и той я изостави в един непознат град. Родителите ни предложили да ѝ помогнат, но тя отказала, гордостта ѝ пречела. Отначало живееше в различни общежития, но по-късно ни каза, че се е омъжила.

Не знам подробности за това как са се запознали, тъй като не съм го виждала от последното й посещение преди десет години. Втората ми сестра винаги беше център на вниманието в семейството ни, получаваше най-доброто от всичко. Може би изключителната ѝ красота допринасяше за това. Тя не беше особено изявена в академично отношение, но мотото ѝ в живота сякаш беше: “Дали един човек струва нещо, се определя от размера на портфейла му.” Веднага след завършване на гимназията тя започва да се среща със сина на богат бизнесмен. Когато обаче бизнесът му се срива, тя се обръща към друг мъж, негов приятел, който е в по-добро финансово положение. Двамата живеят заедно от пет години и имат син    .

Що се отнася до мен, животът ми далеч не беше гладък. След като завърших университета, се омъжих и със съпруга ми имахме дъщеря. Съпругът ми обаче изпадна в алкохолна зависимост и се разведохме. По същото време родителите ми се сблъскаха със сериозни здравословни проблеми. В продължение на много години се разкъсвах между грижите за родителите ми и за детето ми. За съжаление, братята и сестрите ми никога не предложиха помощ, но всички те претендират за дял от наследството. Баща ни отдавна ми е прехвърлил собствеността върху селската къща, но смятам, че имам право да наследя и апартамента.

Rate article
Братята и сестрите ми никога не са помагали на родителите ми, но всички те претендират за дял от наследството.