Брат ми се появи на сватбата ми и нарече жена ми и мен крадци! Никога няма да му простя за това!

покойната ми майка веднъж ми подари пръстен, който се предаваше от ръка на ръка. Тя ми го завеща като на първородния си син. По-малките ми братя не вярваха в семейните традиции, затова предложих на приятелката си с този пръстен. Приятелката ми беше развълнувана. Но няколко седмици след като ѝ предложих, брат ми каза, че също иска да предложи на приятелката си с този пръстен    .

– “Съжалявам, братко, но вече предложих на приятелката си”, отговорих аз.

– “Но как можеш да го подариш на някого, когото познаваш от няколко месеца”, изкрещя той, “а какво ще стане, ако се разделите? Какво ще стане тогава?

Брат ми живее с приятелката си от пет години. Майка ми наистина харесва Ребека, но не е обещавала на брат ми този пръстен.

– Мислех, че няма да се ожениш за Ребека. Между другото, майка ми даде пръстена на мен като на най-големия си син – казах аз.

“С брат ми спорихме дълго време. Накрая просто реших да не го каня на сватбата си. Но знаех, че той няма да пропусне нито един момент, за да развали празника ми.

Разбира се, той се появи на сватбата и предизвика истински скандал:

– “Скъпи приятели, разбирам, че сте тук, за да споделите радостта на младоженците. Но никой не знае, че брат ми е престъпник.

Видях как всички се споглеждат и си шепнат помежду си   .

– Булката му е крадла. И двамата са присвоили годежния пръстен на покойната ни майка…

Сватбата продължи, но тържеството, разбира се, беше провалено. Жена ми беше много разстроена. С брат ми не сме си говорили от шест месеца. Поддържам връзка само с най-малкия си брат. Наскоро по-малкият ми брат дойде и ми каза, че ще се жени и иска да ни види на сватбата си. Веднага си спомних какво беше направил с мен, затова отказах да присъствам. Сега всички ме смятат за безсърдечна. С брат ми бяхме в чудесни отношения, но сега нямам желание да общувам с него. Едва ли ще забравя как той съсипа най-важния ден в живота ми.

 

Rate article
Брат ми се появи на сватбата ми и нарече жена ми и мен крадци! Никога няма да му простя за това!