Брат ми реши да живее със свекърва си и все още не разбираме защо го е направил.

По-малкият ми брат се ожени на много млада възраст, само на 18 години. Изглежда, че бързаше да докаже своята независимост.

От момента, в който се роди, аз се грижех за него , детството ми свърши в момента, в който той се прибра от болницата. Когато порасна , ожени се и се изнесе , животът му се промени значително , но за съжаление не към по-добро.

Съпругата му , за която се ожени на също толкова млада възраст , имаше силен и доста неприятен характер. Още от първата ни среща не я харесахме. Липсваха й такт и маниери, а външният й вид не ни впечатли. Не можех да разбера какво виждаше брат ми в нея. Преместиха се в апартамент близо до нашата къща, в къщата на свекърва му. Тъстът му беше тих и малко странен; рядко говореше и предимно кимаше в отговор. Свекърва му обичаше да контролира, да дава заповеди, които всички се чувстваха длъжни да следват. Тя постоянно критикуваше и осъждаше брат ми, а съпругата му също изглеждаше вечно недоволна от него.

Начинът, по който се отнасяха към брат ми, ме разгневи много. Опитах се да поговоря с него за ситуацията, но той настояваше, че всичко е наред, че жена му го обича и че са доволни от живота си. С течение на времето обаче забелязах промяна в поведението на брат ми. Той стана като тъста си, рядко изразяваше мнението си и само от време на време кимаше. Но в крайна сметка търпението му се изчерпа; не можеше да търпи повече. Един ден си събра нещата и си тръгна, без да каже нито дума.

Това беше гледка, която никога преди не бях виждал – брат ми в такова състояниеһттрѕ://….Той много съжаляваше, че се е оженил на такава млада възраст.

Всеки човек има граница на търпението си и когато я премине, може да реши тихо да напусне ситуацията, която е станала нетърпима.

 

Rate article
Брат ми реши да живее със свекърва си и все още не разбираме защо го е направил.