Брат ми предизвика огромен скандал, когато разбра, че съм взел пари от дъщеря му, а това, което поиска след това, беше потресаващо.

семейството ни се състоеше от родителите ми, по-малкия ми брат Дейвид и мен. Когато Дейвид замина за града, аз реших да остана при родителите си. По-късно се омъжих, а Дейвид също завърза възел и стана горд баща на две дъщери. Въпреки географското разстояние, той идваше от време на време на гости при семейството си, а когато по-голямата му дъщеря порасна, започна да ни посещава сама. Винаги очаквах с нетърпение посещенията ѝ и се стараех да направя всичко възможно, за да се уверя, че тя си прекарва добре   .

По време на едно от посещенията ѝ проведохме дълъг разговор и аз споделих притесненията си относно финансовото бреме, което се стовари върху плещите на родителите ми. Просто исках да го обсъдя с нея, като се има предвид, че тя е моя племенница. Разговорът продължи до късно през нощта, а на следващата сутрин тя ме изненада, като вместо подаръци ми предложи пари, настоявайки да ми помогне. Първоначално отказах, но племенницата ми настоя и в крайна сметка с благодарност приех добрия ѝ жест   .

След като тя си тръгна, брат ми ми се обади и ме попита гневно какво съм си мислел, когато съм взел пари от дъщеря му. Опитах се да обясня, че не съм искала нищо и че това е било единствено нейното желание да помогне, но опитите ми останаха без отговор. Той ме обвини, че съм се възползвал от нейната доброта, и изрази разочарование, че не съм му поискал пари в замяна.

Чувствайки се неразбрана и желаейки да компенсирам, преведох двойно по-голяма сума на банковата му карта в знак на добра воля. Това обаче беше последният път, когато говорих с брат си. Опитах се да се поставя на негово място, чудейки се какво бих направил, ако ситуацията беше обратна, но изглежда, че му се е паднало от другата страна. Този инцидент остави у мен смесица от емоции и чувство на отчуждение от брат ми.

Rate article
Брат ми предизвика огромен скандал, когато разбра, че съм взел пари от дъщеря му, а това, което поиска след това, беше потресаващо.