Брат ми поиска от мен пари, които бях спестявала с години, и когато отказах, майка ни реагира по най-отвратителния начин.

Живея с майка си и работя на две места. Плащам сама за хранителните си продукти и комуналните услуги, защото цялата пенсия на майка ми отива за издръжка на по-големия ми брат. Работя усилено, за да спестя пари, за да си купя собствен апартамент, и е труден баланс да плащам всички сметки и все пак да спестя достатъчно за мечтания дом. Въпреки предизвикателствата оставам решен да постигна целта си чрез упорита работа и дисциплина.

Наскоро брат ми ме помоли да взема пари назаем за депозит в чужбина. Дълбоко в себе си знаех, че няма да ги върне, затова спокойно му отказах. Обясних му, че парите са ми необходими за закупуване на апартамент. За съжаление, отказът ми не му хареса и той отиде направо при майка ни, за да се оплаче.

Финансовото положение на брат ми далеч не е стабилно. Той работи като таксиметров шофьор и извършва домашни ремонти, което означава, че доходите му силно варират. Освен това той и съпругата му са склонни да харчат пари за ненужни неща, като например да поръчват скъпа храна и да купуват луксозни вещи. Начинът им на живот често води до това, че едва свързват двата края, въпреки че имат три деца и не разполагат със собствено стабилно жилище.

За разлика от тях, аз съм съсредоточен върху спестяването и отговорното управление на разходите си. Доволен съм от стария си телефон, докато жената на брат ми постоянно търси най-новите модели на кредит. Когато отказах да дам пари назаем на брат ми за депозит в чужбина, той се обиди и каза на майка ни.

Майка ми се опита да ме убеди да помогна на брат ми, дори ако той не върне дълга. Тя направи щедро предложение: ако му дам парите, тя ще ми препише апартамента си. Аз обаче отказах това предложение, защото не исках да чакам наследството на майка ми.

Въпреки че майка ми прие решението ми, ситуацията се усложни, когато брат ми и семейството му решиха да се преместят при нея, за да спестят пари. Те не взеха предвид моето положение и ме оставиха без дом. Майка ми смяташе, че щом имам спестявания, ще се справя, а брат ми прекъсна всякакъв контакт с мен.

Въпреки трудностите и напрежението в семейството ми, не се чувствам виновен за решението си. Вярвам, че постъпих в съответствие с принципите си, като поставих на първо място бъдещето и мечтите си и в същото време отговорно управлявах трудно спечелените си спестявания.

Rate article
Брат ми поиска от мен пари, които бях спестявала с години, и когато отказах, майка ни реагира по най-отвратителния начин.