Брат ми пое инициативата да плати за ремонта на апартамента, в който живеят родителите ни , а след това поиска родителите ми да му прехвърлят апартамента незабавно.

Брат ми винаги е бил внимателен с парите. След като е платил за ремонта на апартамента, в който живеят родителите ни , той смята, че трябва да получи целия апартамент.

Отдавна съм се изнесъл от родителите си. Вече съм омъжена и имам дете, докато брат ми Виктор е свободен. Той има репутацията на алчен човек, което не допринася за симпатиите му в очите на другите, особено на потенциалните партньорки. От малък се научих да не искам нищо от брат ми, защото той се ядосваше и не искаше да споделя.

Той дори не дойде на сватбата ми, като се позова на лошо здраве, но аз знаех, че това е, защото не искаше да харчи пари за подарък. Той е финансово осигурен, но не желае да харчи пари. Миналата година той щедро ремонтира апартамента на родителите ни, превръщайки го в истински дворец. След това посъветва родителите ми да направят завещание, тъй като е по-добре да са подготвени за всякакви непредвидени ситуации.

Родителите ми бяха шокирани от искането на брат ми, а аз шеговито им казах, че той съвсем е загубил ума си. Обясних, че не искам в бъдеще да има спорове за наследството, ако се случи нещо непредвидено. Баща ми шеговито предложи да върне парите, за да се избегнат недоразумения, което разсмя всички.

Смешен е начинът на мислене на брат ми, който смята, че щедростта му трябва да бъде възнаградена с изключителни права върху апартамента. Неговият подход към парите може да причини повече вреда, отколкото полза в дългосрочен план.

 

Rate article
Брат ми пое инициативата да плати за ремонта на апартамента, в който живеят родителите ни , а след това поиска родителите ми да му прехвърлят апартамента незабавно.