Брат ми остави 5-годишния си син при възрастните ни родители, твърдейки, че сега има нов живот.

Бях наясно с безотговорността на брат ми, но никога не съм очаквала, че ще направи нещо подобно. Той остави 5-годишния си син при възрастните ни родители, твърдейки, че сега има нов живот. Причината за тази безсърдечна постъпка беше отказът на новата му съпруга да приеме детето от предишния му брак.

Когато първата съпруга на брат ми почина, той беше на 25 години и всички ние много я обичахме и ценяхме. Първата му съпруга беше мил и грижовен човек, който изигра важна роля в живота на младия Марк. След нейната смърт обаче той остана сам да се грижи за детето им. Аз и моите родители винаги му подавахме ръка, осъзнавайки, че му е трудно да се справя с всичко сам. Аз взимах сина му от детската градина, а майка ми се грижеше за него през уикендите. Всички осъзнахме, че Марк трябва да изгради нов живот   .

имайки предвид това, ние не се поколебахме да предложим помощта си. През първата година Марк отделяше значително внимание на сина си и активно участваше в неговото възпитание. С майка ми му помагахме в домакинската работа и приготвяхме храна, като се съобразявахме с натоварения му работен график. Година по-късно Марк ни съобщи, че си е намерил приятелка и възнамерява да се ожени за нея. Той ни увери, че се познават добре и не искат да чакат. За съжаление се оказа, че тя няма желание да отглежда сина на Марк. След сватбата им племенникът ми започна да отсяда при нас по-често. Разбрахме, че им е необходимо време, за да се адаптират към новия си съвместен живот, така че приехме всичко с разбиране    .

С течение на времето стана ясно, че племенникът ми на практика живее с нас, а брат ми призна, че съпругата му е против детето да е наоколо. Той съобщи новината по доста пренебрежителен начин, като предложи детето да остане при баба си и дядо си, докато той се съсредоточи върху собствения си живот. Въпреки че родителите ми продължаваха да оправдават поведението му, аз не можех да приема такова предложение, особено като се има предвид възрастта и здравословните проблеми на родителите ни. Не можех да разбера как брат ми може да изостави детето си и да постави такова бреме върху възрастните ни родители. Не можех да не се запитам защо не ми е казал за позицията на съпругата си по този въпрос, преди да се оженят.

След като обсъдихме този въпрос с Марк, той започна да твърди, че вината не е негова, като каза, че съпругата му не може да се разбира с детето. Той ме увери, че ще посещава сина си по-често и че ситуацията ще се подобри с течение на времето. Въпреки това намирам поведението му за напълно неприемливо. Не желая повече да поддържам отношения с него и ако той продължи да се държи по този начин, ще предприема стъпки за лишаването му от родителски права. Дори обмислям да осиновя племенника си, тъй като не мога да понеса да го гледам как страда заради безотговорността на баща си.

Rate article
Брат ми остави 5-годишния си син при възрастните ни родители, твърдейки, че сега има нов живот.