Брат ми направи нещо много болезнено за мен, но сега има нужда от помощ. Въпреки възраженията на семейството ми, чувствам, че трябва да му помогна, защото той е мой собствен брат.

докато подготвяхме възпоменателна вечеря за покойния ни баща, поведението на брат ми Робърт изненада всички. Той беше работил в чужбина повече от петнадесет години и през това време се беше връщал у дома само два пъти, а сега, на деветия ден след смъртта на баща си, изведнъж се върна. Робърт изглеждаше неспокоен, искаше да знае къде са някои неща и тършуваше из къщата на родителите ни   .

Готвачката беше изненадана, като отбеляза, че той е отсъствал дълго време, докато Мелиса, сестра ми, се е грижила за баща ми и майка ми. Но Робърт се върна не за да се сбогува с баща ми, а за да потърси нещо. Поведението му озадачи Мелиса, която си мислеше, че е дошъл да я подкрепи в този труден момент.

Действията му обаче изобщо не бяха подкрепящи. Робърт оспорваше собствеността на различни вещи, като твърдеше, че има право на всичко. Показа формуляри, в които твърдеше, че родителите ни са преписали цялата си собственост на него преди двадесет години. Накара Мелиса да се чувства виновна, като намекна, че тя се опитва да превземе къщата му. Чувствайки се депресирана и плачейки, Мелиса накрая напусна къщата, последвана от други хора, които бяха също толкова обезпокоени от поведението на Робърт   .

Въпреки напрежението Робърт остава още една седмица, като обезопасява къщата с нови ключалки и решетки на всички врати и прозорци, след което се връща при съпругата си. Известно време по-късно съсед от чуждестранното жилище на Робърт му съобщава тревожната новина, че той е тежко болен и прогнозата му не е добра. Здравето му постепенно щяло да се влоши, което щяло да доведе до упадък, подобен на този на нашия баща. След като чула това, съпругата му го призовала да се върне у дома, смятайки го за бреме   .

но ангажиментът на Мелиса към семейството ѝ е непоколебим. Въпреки болката, която Робърт ѝ е причинил, тя вярва, че той е неин брат и тя трябва да се грижи за него. Дъщеря ѝ, от друга страна, се притеснява, че Мелиса ще пожертва живота и благополучието си заради неблагодарния си брат. Дъщерята изправя Мелиса пред труден избор, като подчертава, че е важно да прекарва време с нея и с внуците си, които много обичат баба си.

Притисната между нуждата на брат си и молбата на дъщеря си, Мелиса е разкъсана и объркана. Тя съчувства на брат си, който е в трудна ситуация, но същевременно признава основателността на позицията на дъщеря си. Решението тежи на сърцето ѝ, докато тя обмисля кое е най-доброто за нея и семейството ѝ.

Rate article
Брат ми направи нещо много болезнено за мен, но сега има нужда от помощ. Въпреки възраженията на семейството ми, чувствам, че трябва да му помогна, защото той е мой собствен брат.