Брат ми и семейството му искаха да се установят в столицата за моя сметка. Но аз им помогнах да разберат предварително, че това няма да се случи!

С брат ми имаме 6 години разлика във възрастта, а той е по-възрастен от мен. Преди три години се ожени и реши да живее в апартамента на съпругата си, вместо при родителите ни. Поради високия наем в града това беше единствената приемлива възможност за тях. От друга страна, аз съм женен от шест години и със съпругата ми имаме две деца – син на 6 г. и дъщеря на 4 г. Съпругата ми е от столицата, затова се преместихме там, където се запознахме. Работата ми също беше в столицата, така че успяхме да си купим малък апартамент на кредит    .

Наскоро получих съобщение от родителите си, че брат ми и семейството му ще ни дойдат на гости за една седмица и очакват да ги настаня в апартамента си. Въпреки че бях щастлив да видя брат си след толкова дълго време, не бях в състояние да ги приема, защото нашето четиричленно семейство живее в едностайния ни апартамент   .

След като се срещнахме на жп гарата, прекарахме деня в разглеждане на града. Родителите ми отново ми намекнаха, че трябва да посрещна брат ми, съпругата му и сина му, тъй като наемането на стая или апартамент в столицата е много скъпо. За съжаление, не можех да го направя. По време на вечерята реших да им предложа да ги заведа в хотел, но брат ми реагира отрицателно, настоявайки, че трябва да ги задържа при мен.

опитах се да намеря алтернативи, като предложих да намерим добър хотел, хостел или да наемем апартамент чрез приятели, но те отхвърлиха всички варианти. Беше очевидно, че искат да останат в столицата за моя сметка. Аз обаче твърдо вярвам, че имам право да управлявам собствения си апартамент, който сме спечелили с упорит труд, и не дължа на никого това настаняване.

Rate article
Брат ми и семейството му искаха да се установят в столицата за моя сметка. Но аз им помогнах да разберат предварително, че това няма да се случи!