Брат ми беше твърдо убеден в таланта си и реши да напусне работата си като сервитьор. За съжаление семейството ни понесе последствията от това решение

Трудно ми е да си представя кой би могъл да му внуши тази вяра в артистичните му способности. Това доведе до погрешно чувство на самоувереност в тази насока. Когато брат ми сподели новооткрития си талант с родителите си, те решиха да го подкрепят, като го запишат на допълнителни уроци. След няколко урока обаче той арогантно реши, че вече знае всичко, и спря да ги посещава. Родителите му се надяваха, че в крайна сметка ще изостави артистичните си стремежи, докато завърши гимназия, но той упорстваше и дори се опита да постъпи в художествено училище. За съжаление не го приели, защото картините му не били оценени, но той настоявал, че за таланта не е нужна диплома, и продължил да рисува.

Баща ни обаче имал друга гледна точка и решил да спре да го финансира, което довело до обтегнати отношения. Въпреки че му беше позволено да живее в къщата на родителите си, той не получаваше никаква финансова подкрепа. Чувствайки се обиден, той напуснал дома и си намерил работа като сервитьор, като същевременно продължавал да твори изкуство настрани. Намира си приятелка, която се възхищава на таланта му, и заживява с нея. В крайна сметка някой купува една от картините му, което още повече раздува егото му и той напуска работата си като сервитьор, за да се съсредоточи единствено върху рисуването.

Тъй като съпругата му била единственият издържащ семейството, а след раждането на детето им, когато тя била в отпуск за отглеждане на дете , те изпаднали във финансови затруднения. Тогава брат ми си намерил работа в едно кафене, но отново напуснал, за да се потопи в света на изкуството. Това решение обаче доведе до липса на пари за основни неща като храна. Майка ни не можеше да понесе да гледа как внуците ѝ страдат, затова се намеси и им купи храна. По-късно брат ми и съпругата му имаха три деца, като съпругата му не работеше заради децата. Той продължил да рисува и за пет години продал няколко картини, но приходите му били много скромни.

Финансовото им положение до голяма степен зависеше от мен и родителите ми, както и те зависеха от нас. Трябваше да осигуряваме нуждите им и да им помагаме да издържат семейството си.

Това продължава и днес. Не знам какво ще се случи по-нататък.

 

Rate article
Брат ми беше твърдо убеден в таланта си и реши да напусне работата си като сервитьор. За съжаление семейството ни понесе последствията от това решение