Брат ми беше твърдо убеден в своите артистични способности и реши да напусне работата си като сервитьор, докато съпругата му беше в отпуск по майчинство. За съжаление, нашето семейство беше единственото, което понесе тежестта на това негово решение.

Трудно ми е да си представя кой би могъл да му внуши идеята за артистичните му способности по време на училищните години, защото това само доведе до погрешно чувство на увереност и самочувствие. Когато брат ми сподели новооткрития си талант с родителите си, те решиха да го подкрепят, като го запишат на курс по изобразително изкуство. След няколко урока обаче той арогантно реши, че вече знае всичко, и спря да посещава класа. Родителите му се надявали, че в крайна сметка той ще надрасне артистичните си стремежи, преди да завърши гимназия, но той упорствал и дори се опитал да постъпи в художествено училище. За съжаление не го приели, защото картините му не били оценени, но той упорито настоявал, че за таланта не е нужна диплома, и продължил да рисува.

Баща ни обаче имал друга гледна точка и решил да спре да го финансира, което довело до обтегнати отношения. Въпреки че му беше позволено да живее в къщата на родителите ни, той не получаваше никаква финансова подкрепа за джобни разходи. Чувствайки се обиден, той напуснал дома и си намерил работа като сервитьор, като същевременно продължавал да се занимава с изкуство отстрани. Намерил едно момиче, което се възхищавало на таланта му и на него, и се преместил при нея. В крайна сметка някой купува една от картините му, което допълнително раздува егото му, и той напуска работата си като сервитьор, за да се съсредоточи единствено върху рисуването.

Тъй като съпругата му е единственият издържащ семейството след отпуска по майчинство, те изпадат във финансови затруднения. Той си намира работа в едно кафене, но отново напуска, за да се потопи в света на изкуството. Това решение обаче води до липса на пари за неща от първа необходимост, като например храна. Майка ни не можела да понесе да гледа как внукът ѝ страда, затова се намесила и им купила храна. По-късно брат ми и съпругата му имаха три деца, а съпругата му все още не работеше заради отпуска си по майчинство. Той продължил да рисува и за пет години продал няколко картини, но приходите му били оскъдни.

Финансовото им положение до голяма степен зависеше от мен и родителите ми, тъй като ние останахме на тяхна издръжка. Трябваше да осигуряваме нуждите им и да им помагаме да издържат семейството си.

 

Rate article
Брат ми беше твърдо убеден в своите артистични способности и реши да напусне работата си като сервитьор, докато съпругата му беше в отпуск по майчинство. За съжаление, нашето семейство беше единственото, което понесе тежестта на това негово решение.