Богати роднини ни подариха просяшки подарък за сватбата ни. Не можехме да повярваме на очите си, когато го отворихме

Дъщеря ми се омъжваше за човек от заможно семейство. Не искахме да си забъркваме лицето в калта, затова решихме да поканим на сватбата далечни роднини, които са много богати. Според моите изчисления те трябваше да дойдат и да дадат на младоженците плик с огромна сума пари. Често канехме тези роднини на различни събития, за да получим добри подаръци от тях. Дъщеря ми беше против да ги каним. – Мамо, защо, те всъщност не са наши роднини. Ние не общуваме с тях на практика, само ти се сещаш за тях по празниците. Дори ми е неудобно пред тях. – Когато дойдат и подарят добър подарък, чувството ти за срам ще се изпари за миг.

Могат да ви дадат пари, може би те ще стигнат за билети за морето, а може би сами ще ви подарят ваучери. Не ми се карайте, със сигурност ще ги поканим – казах аз. Надявах се, разбира се, че роднините ще донесат ценен подарък, все пак те никога не са се проваляли в това отношение. В деня на сватбата всички бяхме напрегнати. Искаше ми се всичко да мине така, както бяхме планирали. Дъщеря ми изглеждаше великолепно. Бяла рокля, дълъг воал и деликатен грим украсяваха естествената ѝ красота. Тамадата поздрави младоженците, а родителите на младоженеца веднага представиха своята изненада. Те подариха на сина и снаха си двустаен апартамент в центъра. Ние не можехме да направим толкова скъпи подаръци, затова се надявахме на роднини.

След официалната част и танците дойде ред на подаръците за гостите. Когато един роднина извади плик с пари, очите ми се разшириха. Взех плика от тамадата и започнах да броя парите. “Какво разхищение”, помислих си аз. Бях много ядосан, затова отидох при роднините и им разказах всичко, което си мислех. “Срам за вас! Ние сме с вас с цялото си сърце, а вие спестихте пари. Ако бяхте дали още няколко хиляди, нямаше да сте бедни?” – Изкрещях. Те се обидиха. Станаха, взеха си подаръка и си тръгнаха. Не очаквах това, мислех, че поне ще оставят пари.

 

Rate article
Богати роднини ни подариха просяшки подарък за сватбата ни. Не можехме да повярваме на очите си, когато го отворихме