Богат старец организирал четворка за децата и внуците си: скрил пари и оставил улики

Рано сутринта близки и не толкова близки роднини се срещнаха в нотариалната кантора. Всички се надяваха, че починалият им е оставил добра сума пари. Нотариусът закъсня, всички бяха изнервени. – Къде е той? Колко време можем да чакаме? Искам бързо да разбера дали баща ми ми е оставил нещо и да си тръгна. – Най-голямата дъщеря беше нервна. – Леле, дръж се по-сдържано. Би трябвало да скърбиш. В края на краищата баща ви е мъртъв. – Престани да ме наричаш така. Все още съм млада. Това е смешно. Колкото и да се гримираш и да се подлагаш на процедури за подмладяване, няма да се подмладиш – каза ядосано момчето. Най-накрая в кантората влезе нотариусът. Той внимателно разгледа всички присъстващи, взе папка с документи от нощното шкафче.

– Готови ли сте да прочетете? – попита той присъстващите. Всички кимнаха утвърдително. Нотариусът отвори папката, усмихна се загадъчно и започна да чете завещанието. “Оставих на всички вас едно наследство. Само че за да го получите, трябва да го намерите. Като дете живеех с родителите си в селото. Не разполагахме с много, но живеехме заедно и щастливо. В старата ни къща има сейф, всички пари са там, но за да го отворите, трябва да намерите ключа. Нотариусът ще ви даде карта и ще следи за спазването на правилата. Успех, скъпи мои!”. Няколко минути всички седяха в мълчание, никой не можеше да повярва, че старецът дори след смъртта си е решил да си играе с тях. Първа заговори най-голямата му дъщеря: “Със съпруга ми точно сега отиваме в селото.

Кой ще дойде с мен? Трябва да намерим сейфа. – Ще се лишим от наследство. Баща ни винаги е обичал да си прави шеги с нас, мисля, че има уловка, а парите не ни трябват”. – каза по-малката дъщеря. жената с мъжа си и други роднини отидоха в селото. Преминаха през една задача след друга. Влязоха в обора при животните, търсеха улики в сеното, пълзяха в калта. Селяните оставили всичките си дела, за да ги гледат как страдат. За броени секунди дизайнерската рокля на жената се превърнала в раздърпан парцал. Когато намериха ключа и отвориха сейфа, устата на всички се отвори. В сейфа имало бележка и много близалки. “Парите отидоха за благотворителност, а ти получи това, което заслужаваш. Благодаря ви, че направихте селяните ми щастливи.”

 

Rate article
Богат старец организирал четворка за децата и внуците си: скрил пари и оставил улики