Благодарение на добрите съвети на баба ми разбрах едно важно нещо – жената трябва да уважава себе си и да бъде независима от съпруга си.

Научих много благодарение на баба ми, която винаги знаеше как да даде добър съвет. Дори неща, които ми се струваха недостъпни, ми станаха ясни. През лятото често обичах да посещавам баба си. Тя ми позволяваше да гледам анимационни филми от сутрин до вечер. Баба ми обичаше да гледа всякакви програми. Веднъж, по време на една от тях, чух един мъж да казва, че жената в къщата е нужна само за да се грижи за децата, да готви и да поддържа къщата чиста. Попитах баба ми защо жените винаги са обезценявани в обществото   .

Тя отговори, че жената трябва да бъде преди всичко силна и независима. Тя не трябва да зависи от мъж. Първо трябва да завърши университет, да си намери работа и едва след това да започне личен живот    .

когато бях млада, се вслушах в думите ѝ и осъзнах колко права е била баба ми. В края на краищата колко често жените се оказват в безнадеждна ситуация, когато се развеждат със съпрузите си? Те не знаят какво да правят, как да изхранват децата си и себе си.

Макар че баба ми отдавна е починала, помня добре думите ѝ. Сега имам съпруг. И той не се отнася с мен като със слугиня. Всяка жена трябва да уважава себе си и тогава мъжът ще оцени своята жена.

Мисля, че много хора ще се съгласят с мен, че човек трябва да бъде най-добрият за себе си и едва след това да угажда на всички останали.

 

Rate article
Благодарение на добрите съвети на баба ми разбрах едно важно нещо – жената трябва да уважава себе си и да бъде независима от съпруга си.