Бях вярна и обичах съпруга си през целия си живот, а междувременно той винаги си търсеше друга.

Със съпруга ми бяхме женени от единадесет години. Нямахме деца – ходихме при много лекари, но те само свиваха рамене. Толкова много обичах моя Майкъл, че и това не беше проблем за мен. Дотолкова, че приех детето му от друга жена.

Бях му вярна и го обичах през целия си живот, а междувременно той все си търсеше някоя друга. Преди две години Майкъл ми изневери за първи път. Мислех, че животът ми е приключил. Но намерих сили да простя. Дори когато съпругът ми се върна вкъщи и каза, че жената е бременна с неговото дете.

Тя почина по време на раждането и детето беше дадено на Майкъл. Не можех да оставя това бебе на моите родителски грижи, Бог вече беше взел най-ценното от него. Според всички документи Мария беше наша дъщеря. И аз я приех като своя.

Животът обаче се стече така, че трябваше да замина за няколко месеца в чужбина. Три месеца по-късно се върнах. Едва тогава осъзнах, че заминаването ми е било чудесна възможност за Майкъл да си намери ново занимание през това време. След пристигането ми той ми каза, че скъсва с мен, защото се вижда с друга. Обясни, че се е уморил от семейството си.

Какво да кажа? Преди месец най-накрая се разведохме. Момичето остана при мен. Майкъл дори не се интересува от дъщеря си. Трудно ми е да изразя чувствата си. Изневериха ми два пъти, отглеждам чуждо дете…

Не знам как ще преживея всичко това. Наскоро дъщеря ми се събуди през нощта с висока температура. Антипиретиците не помогнаха, затова се наложи да извикам линейка.

Дъщеря ми ме върна към разума ми. В този момент осъзнах колко скъпа е тя за мен. Дежурният лекар, който ни прегледа, беше много чувствителен и любезен. Той ме успокои и ме увери, че с дъщеря ми всичко ще бъде наред. На следващия ден той също дойде да ни види. През цялото време бяхме под неговото наблюдение. И тогава реших да му разкажа всичко, което ми се случи.

Двамата с него станахме много близки. Дори и след изписването на дъщеря ми, ние продължаваме да се виждаме. Преди два дни той предложи на мен и на дъщеря ми да се преместим при него. Той е наистина приятен човек и аз го харесвам, но не е ли твърде рано?

Страхувам се да не повторя предишния си лош опит. Какво ми препоръчвате?

 

Rate article
Бях вярна и обичах съпруга си през целия си живот, а междувременно той винаги си търсеше друга.