Бях в чужбина в продължение на 2 години

Дъщеря ми се омъжи за германец. Живях с тях две години, като се грижех за внука си и водех домакинството.

Дъщеря ми и съпругът ѝ работеха в една и съща компания и се връщаха вечер. Надявах се да остана при тях за постоянно, но както се оказа, напразно. Един ден съпругът на дъщерята реши, че вече нямат нужда от услугите ми, и ме помоли да напусна. Месец по-късно се върнах у дома. Както се оказа, и тук не бях добре дошъл. Докато живеех с дъщерята, синът ми се раздели с първата си съпруга, напусна нейния апартамент и се премести в моя.

Той доведе там втората си съпруга, която вече беше бременна. Изобщо не си помисли да ме пита за разрешение.
Какво трябва да направя? Да изхвърля сина си с бременната му жена? Не. Но как да живея с трима, а скоро и с четирима , в едностаен апартамент? Между другото, нито синът ми, нито аз имаме пари за наемане на апартамент. Обадих се на дъщеря ми, обясних й ситуацията. Надявах се, че ще разберат ситуацията и ще се свържат с мен. Не го направиха. Жалко е. Не мога да помогна, те имат различен мироглед.

А поведението на сина ми е разбираемо. Той не е очаквал да се върна. Сега се налага да спя на дивана в кухнята. През деня излизам от къщата. Пазарувам, посещавам бившето си работно място, говоря с приятелите си. Със сина ми разговарям нормално, без да му се карам, но снаха ми ме игнорира. Очевидно е, че тя не харесва присъствието ми в апартамента.
Никога не съм си представял, че на шейсетгодишна възраст ще бъда излишен и че друг ще управлява дома ми. Синът ми мисли само за бременната си съпруга и изобщо не се замисля за проблема с апартамента.

Търся си работа на непълно работно време. Родителите на снаха ми живеят в провинцията. Може ли да каже на снаха ми да се премести при родителите си? Но дали синът ми ще може да си намери работа там? Не мисля. Не мога да реша какво да правя.

 

Rate article
Бях в чужбина в продължение на 2 години