Бях уморена от поученията на свекърва ми, затова реших да ѝ дам урок и подарих на майка ми подарък за рождения ѝ ден…

Неотдавна със свекърва ми имахме недоразумение. Въпреки че познавам Сара от тринадесет години, се случи така, че никога не си правим подаръци. И това е така от самото начало.

Обикновено съпругът ми избира подаръците. Или пък даваме пари, а майка ми избира нещо, което й харесва. Между другото, ние живеем много близо един до друг. Но имахме уговорка, че ще си имаме лично пространство. Но тя все пак намери начин да се намеси в живота ни. Майка ми можеше да дойде без предупреждение сутрин, когато току-що съм се събудила, и да започне да ме учи на живота. Същото беше и този път. Тя нямаше време да дойде, а вече беше започнала…

Леглото ми не е оправено, чиниите не са там, тениската на сина ѝ виси на стола. А после прокара пръст по рафта в спалнята и там имаше прах.

После стигна до тоалетната.

– “Разбирам, разбира се, че сте тук временно, но толкова ли е трудно да измиете банята и тоалетната? Не ви ли е противно да сте тук? Само погледнете моето жилище – всичко е в идеален ред. Ти си съпруга на сина ми, така че очаквам от теб да поддържаш и къщата чиста. Не се обиждай, но кой може да те научи!

Останах безмълвна. Но търпението ми се пречупи, когато беше рожденият ми ден. Свекърва ми ми подари универсален почистващ препарат за баня. Тогава реших да ѝ отмъстя. Преди една седмица беше нейният рожден ден. Един ден влязох в банята ѝ и видях цвете в тоалетната. Първото нещо, което ми хрумна, беше как може перфектната ми свекърва да има това? Не се поколебах да ѝ направя подарък – подарих ѝ линия добри почистващи продукти с думи:

  • – “На добрата домакиня всичко трябва да блести. Мамо, тоалетната ти не е много чиста!

Трябваше да видиш как ме погледна в този момент. Никога досега не бях виждала майка си такава. Тя дори не ми благодари.

Когато всички си тръгнаха, тя започна:

– “Как смееш да ме унижаваш така пред гостите?

– Какво има да унижаваш? Ти си перфектна домакиня, което означава, че всичко трябва да е чисто. Тази линия продукти струва много, със сигурност ще ви хареса!” Продължих, а след това взех мъжа ѝ и напуснах дома ѝ.

Мисля, че постъпих правилно. Свекърва ми вече няма да ме притеснява с поученията си.

 

 

Rate article
Бях уморена от поученията на свекърва ми, затова реших да ѝ дам урок и подарих на майка ми подарък за рождения ѝ ден…