Бях щастлив до последния си дъх, любима!

Когато вървях към олтара при съпруга си в сватбената си рокля, бях толкова щастлива, че бях убедена, че винаги ще бъде така, защото имахме истинска любов. Но аз бях.

След сватбата със съпруга ми намерихме къща в селото, която скоро купихме, ремонтирахме и подредихме по свой вкус. По това време вече бях забременяла и с нетърпение очаквахме да се сдобием с ново бебе. А когато тя се роди, щастието ни сякаш се удвои.

Докато бях в отпуск по майчинство, съпругът ми работеше сам и правеше всичко възможно, за да даде на мен и на дъщеря ми най-доброто. На свой ред аз постоянно му показвах любовта си и го подкрепях, доколкото можех.

Когато съпругът ми разбра, че не печели достатъчно на старата си работа, той си намери работа като работник на строителен обект. И най-важното е, че тази работа му харесваше.

Един ден ми се обади директорът му. Дори не си спомням как получих номера му.

– “Добър ден, съпругът ви е паднал от скелето, лекарите са го откарали, но… Той вече не е сред нас.

Отначало помислих, че е шега, но никой зад мен не се смееше. Бързо заведох дъщеря си при една съседка и изтичах в това, което бях облякла, бързо извиках такси и отидох в болницата. В болницата вече не бях на себе си, лекарите трябваше да ми инжектират успокоително.

Не можех да се контролирам. Крещях, че това трябваше да е щастливият ни ден, защото бях разбрала, че съм бременна, но сега нямаше на кого да кажа. Той си беше отишъл.

На погребението бях толкова силно упоена, че не си спомням много. На следващия ден се събудих с мисълта, че не искам да се събуждам в свят без него… В този момент дъщеря ми изкрещя от съседната стая и аз станах, спомняйки си, че скоро ще имам още един малък човек от любимия си съпруг. А тези двамата имат само майка си, така че трябваше да бъда силна.

След 6 месеца родих син, кръстих го на съпруга си и колкото повече расте сега, толкова повече прилича на баща си.

Беше трудно да се справям с две деца, затова понякога свекърва ми или родителите ми идваха на гости. Те ми помагаха финансово, докато бях в отпуск по майчинство, защото парите за деца са нищожни.

Поглеждайки назад към себе си в сватбената ми рокля, мога да кажа едно – бях наистина щастлива до последния дъх на любимия ми!

 

 

Rate article
Бях щастлив до последния си дъх, любима!