Бях най-възрастната в семейството, така че трябваше да се грижа за братята и сестрите си. Но един ден се прибрах вкъщи и събрах всичките си вещи

Родена съм и съм израснала в голямо семейство. Бях най-възрастният сред братята и сестрите си, така че всички грижи и поддръжка паднаха на моите рамене. Във време, когато всички мои връстници бяха навън и се забавляваха, аз трябваше да чистя, да готвя, да пера и да се грижа за децата.

След като завърших училище, исках да отида в университет, но това не се случи. Когато най-малката ми сестра навърши три години, родителите ми се разведоха. Майка ми не можеше да ходи на работа, така че аз трябваше да го правя. Отказах се от следването си и отидох да работя. Цялото семейство зависеше от мен.

Живях за тях в продължение на седем дълги години, забравяйки за личния си живот. Докато по-малката ми сестра не стана възрастна. Толкова ми беше омръзнал този живот, че без колебание изоставих всичко и заминах да работя в чужбина. Именно там срещнах моя сънародник Филип. Влюбихме се и шест месеца по-късно получих предложение от него. Решихме да изкараме пари, за да си купим собствена къща и след това да се оженим. Завръщането в къщата, в която съм израснала, определено не влизаше в плановете ми.

Върнах се вкъщи, за да събера всичките си вещи и да отида при Филип. Но вкъщи ме очакваше изненада. Сестра ми, която трябваше да се грижи за всички, се омъжи и напусна дома. Брат ми трябваше да си намери работа, въпреки че беше непълнолетен. Майка ми съвсем се побърка, доведе новия си съпруг в къщата и не й пукаше за децата.

Когато братята и сестрите ми ме виждаха вкъщи, бяха много щастливи, защото очакваха да съм с тях. Но аз нямаше да го направя. Опаковах нещата си, като казах, че те трябва да оцелеят сами. Сега имам за кого да се грижа и най-важното е, че това е взаимно.

 

 

Rate article
Бях най-възрастната в семейството, така че трябваше да се грижа за братята и сестрите си. Но един ден се прибрах вкъщи и събрах всичките си вещи