Бях на 5 години, когато майка ми ме остави сама в магазина: Ти съсипа живота ми

После си тръгна и повече не се върна.

Сега имам собствено семейство и три деца. Но като дете бях самотна и никой не ме искаше. Спомням си само някои части. Но има моменти, които вероятно никога няма да забравя.

Едва когато бях тийнейджър, разбрах, че баща ми ме е напуснал. Много добре си спомням как майка ми ме остави сама в магазина.
Един ден отидохме в магазина.

Бях много гладен и я помолих да ми купи нещо. Мама ми се скара. Тя ме погледна ядосано и каза: “Ти ми развали живота”.

После ми каза да чакам за себе си в млечната кухня и си тръгна. Тя не се върна.

Един непознат мъж се приближи до мен и ми предложи да ми купи кифличка с маково семе, която дълго гледах. Никога няма да забравя как я изядох и горчиво се разплаках. Сега не мога да понасям сладкиши, защото ги свързвам с тежка съдба.
Озовах се в сиропиталище. Въпреки това животът ми вървеше добре.

Надявах се, че един ден майка ми ще се върне за мен.

Мина един месец, преди да бъда осиновена от друго семейство.
Майка ми дойде да ме види. Спомням си всяка дума, която чух от нея в този ден. И не, те не бяха извинения. Бяха обвинения и упреци. Тя оправдаваше постъпката си заради липсата на кариера и личен живот. Майката не мислеше, че ще остане сама, без работа и с малко дете.

В същото време казваше, че трябва да съм ѝ благодарна, че непознати хора са ме взели. Защото при тях щяло да ми е по-добре, а при нея щяло да ми се наложи да гладувам.

По това време молех майка си да не ме изоставя. Но сега наистина разбирам тези думи.

Едва сега мога уверено да кажа: благодаря ти, жено, че ми даде шанс да израсна в нормално семейство, където родителите са готови на всичко за детето си. Благодаря ти, че ме научи да ценя най-близките си хора.

 

Rate article
Бях на 5 години, когато майка ми ме остави сама в магазина: Ти съсипа живота ми