Бях много ядосана на сестрата на съпруга ми. Кой й даде право да говори така за сина ми?

Синът ни наскоро навърши три години. Той е изненадващо спокойно и любящо момче. Не говори като връстниците си, но си играе сам, обича да слуша приказки и да рисува. Дори сме ходили на лекар, за да се уверим, че всичко е наред.

Но предположенията ни бяха опровергани. В крайна сметка лекарят каза, че детето има такъв характер и Адам няма никакви отклонения. Той по нищо не се различава от връстниците си.

Неотдавна сестрата на съпруга ми ни дойде на гости. Те също имат тригодишен син.

След пристигането си те останаха при нас за няколко дни. Разполагаме с двуетажна къща, така че има достатъчно място. Престоят им изглеждаше като цяла вечност. Трябваше да слушаме денонощно разкази за това колко способен е синът им, колко бързо сяда на гърнето, как може да брои до двадесет на английски и колко много го хвалят в детската градина. После започнаха да сравняват нашите деца, което наистина не ми харесва.

– “Той е толкова глупав!” – възкликна сестра ми след дълъг разговор за сина си.

А Адам чу всичко, защото играеше наблизо.

Тогава аз не можах да сдържа емоциите си и казах:

– “Какво говориш за детето ми? Кой ти е дал право да говориш за него по този начин?

Бях много ядосана.

Тогава тя каза смутено:

– Наистина не е хубаво да се говори така за специални деца.

След тези думи търпението ми се пречупи. Изгоних ги от дома си и им казах да не стъпват повече в него. По-късно съпругът ми ѝ даде ясно да разбере, че това поведение е неприемливо.

На следващия ден свекърва ми ми се обади и ме попита какво се е случило между нас. Мислех си, че сестрата на съпруга ми ще изкриви всичко по свой начин, но тя не го направи.

Тя просто описа всичко така, сякаш синът ми имаше здравословни проблеми и спешно се нуждаеше от лечение. Но свекървата отлично знаеше, че при нас всичко е наред, затова реши да даде урок на дъщеря си.

Един ден отидохме на гости на родителите на съпруга ѝ. Дойдоха и дъщерята на свекърва ми, нейният син и съпругът ѝ. Когато темата за сина ми отново стана актуална, свекърва ми каза:

– “Дъще, аз ти спестявах пари, за да ги дам на зет ми за рождения му ден. Но ако видиш проблемите с внука ми, тогава може би ще е по-подходящо да дадеш всички пари за лечението му.

Така свекърва ми се застъпи за нас и даде урок на дъщеря си. Трябва да помислите, преди да кажете нещо. Понякога дори роднините не контролират емоциите си и намират проблем там, където го няма. В такива моменти най-важното е да не се поддавате на провокации и да отстоявате позицията си.

 

Rate article
Бях много ядосана на сестрата на съпруга ми. Кой й даде право да говори така за сина ми?