Бях готов да й изтръгна всички коси и да забравя, че сме приятели, въпреки че тя не беше виновна за случващото се.

Имах най-добра приятелка, а после всичко се промени, защото в живота ни се появи Робърт и се влюбихме. Всички тези събития се случиха много отдавна, когато все още бях в университета. Едно много красиво и интелигентно момче се прехвърли в нашия трети курс и нещо в него веднага привлече вниманието ми.

Моята приятелка също го харесваше, така че започнахме тихо съревнование за вниманието му. Едната от нас сядаше по-близо, другата случайно държеше ръката му и това продължи дълго време   .

робърт се оказа весел и общителен, така че бързо се сприятели с всички, като се усмихваше на всеки. Реших да се разкрася, започнах да си слагам червило и очна линия. Забелязах обаче също, че той не е безразличен към моята приятелка, обръщаше се по-често към нея, усмихваше се по особен начин. Когато забелязах това, бях готова да й изтръгна всички коси и да забравя, че сме приятелки, въпреки че тя не беше виновна за случващото се   .

Стигна се дотам, че за пръв път с приятелката ми се скарахме, но бързо се сдобрихме отново и онази пролетна вечер отидохме в едно кафене, за да се отпуснем. Говорехме си и се смеехме както обикновено, и тогава приятелката ми ме бутна под масата, а след това посочи главата си настрани. И там видях нашия Робърт с друго момиче! Той нежно я галеше по ръцете и я гледаше в очите, така че не можех да ги нарека приятели.

Гледахме ги толкова често, че си мислехме, че ще ни забележат, но те бяха толкова страстно вглъбени един в друг, че не забелязваха нищо.

– “Представете си това, а ние едва не се изгубихме един друг заради него!” Казах, отдалечавайки се от това, което виждах.

От тези събития бяха минали повече от двадесет години. С приятеля ми все още сме приятели, а това ни сближи още повече! А ако беше продължило по-дълго, сигурно щяхме да се скараме толкова много, че нямаше да можем да се погледнем!

 

Rate article
Бях готов да й изтръгна всички коси и да забравя, че сме приятели, въпреки че тя не беше виновна за случващото се.