Бившият съпруг на моя приятелка реши да я съди за всички вещи, които му е дала по време на двугодишния им брак.

От дълго време работя като адвокат. Веднъж моя приятелка от детинство дойде при мен с молба за помощ. Същността на проблема се състоеше в това, че бившият ѝ съпруг искаше да си върне всички подаръци, които ѝ беше дал по време на двугодишния им брак     . И ако той просто ги поиска. Той я съди.

Защо правеше това? Приятелката просто искала да узакони връзката им след толкова години заедно, защото живеели в граждански брак. Разбира се, той не бил готов за това, затова тя си събрала нещата и го напуснала. Наистина, какъв е смисълът да бъдеш с човек, който не вижда бъдещето си с теб?

тя и аз спечелихме съдебното дело много лесно. Бившият ѝ подаде жалба, макар че според мен това беше нелепо решение. Приятелката ми се притесняваше за него. Но аз бързо я убедих, че няма за какво да се притеснява. Това нямаше да повлияе по никакъв начин на делото, но щеше да се отрази на портфейла му.

Подобни случаи обаче невинаги са толкова лесни за разрешаване    . Нека вземем за пример случая с моя колега от работата. Тя едва успя да защити автомобила на своя клиент. Всичко щеше да е наред, ако не беше едно обстоятелство. Жената беше написала разписка, в която заявяваше, че ще използва автомобила, докато се среща с мъжа, който ѝ беше направил подаръка. Въпреки че според всички документи автомобилът бил регистриран на името на жената. В резултат на това автомобилът останал на собственика.

Искам да ви кажа, че има много такива случаи с връщане на подаръци. Не всички ваши партньори са честни и достойни, затова предварително подпишете договор за подарък. Ако ви е подарено нещо ценно, например бижу, по-добре е да се опитате да получите касова бележка за покупката.

 

 

Rate article
Бившият съпруг на моя приятелка реши да я съди за всички вещи, които му е дала по време на двугодишния им брак.