Бившият ми съпруг и новата му съпруга вече са започнали да пренасят всички свои вещи в апартамента, а аз все още нямам къде да живея.

Веднага след сватбата си със съпруга ми решихме да наемем апартамент и да спестим за собствено жилище. Бързо намерихме добър вариант за наемане. Този апартамент ни беше нает от сестрата на свекъра ми. Все още не бързахме да имаме деца, искахме първо да си купим собствено жилище и да се наслаждаваме на времето си заедно.

И тогава разбрах, че съпругът ми ми изневерява. И той има афера от дълго време. И най-странното е, че той дори не ми се извини и не ми обясни нищо. Съпругът ми не се интересуваше от запазването на семейството ни. На мен също ми беше неудобно да живея с предател, камо ли да имам деца от него. Тогава той си събра нещата и отиде да живее с нея. Така се разведохме. Оттогава живея сама.

Не след като се разведохме, бившият ми свекър се появи на прага. Предупреди ме, че имам няколко дни да се изнеса от апартамента. Не можех да разбера какво се случва. В края на краищата аз наемам този апартамент, плащам навреме наема и комуналните услуги. Свекърът ми отговори, че апартаментът е на сестра му и след като вече нямам нищо общо с тях, нямам право да живея тук. Той ми каза да си търся ново жилище и дори не искаше да чуе нищо.

Бях много възмутена от това поведение на свекъра ми. Какво значение има за него кой живее тук, той все пак плаща наема. Едва по-късно разбрах, че бившият ми съпруг и новата му приятелка са искали да се преместят, защото нямало къде другаде да живеят.

Неприятно ми е от тази ситуация, но нямам друг избор. Затова започнах да си търся място за живеене. Но дори и тук не беше толкова лесно. Цената, която платих за наемането на този апартамент, е три пъти по-ниска от цените, които се предлагат в момента на пазара.

Всички останали възможности са далеч от работата ми. За моята заплата мога да си позволя само една стая. Да се върна да живея при родителите си също не е вариант, тъй като ще трябва да напусна работа или да пътувам час и половина, за да стигна до работа.

Не ми остава много време. А вчера бившият ми и любовницата му започнаха да пренасят вещите си тук. Това наистина ме дразни.

Не знам какво да правя…

 

Rate article
Бившият ми съпруг и новата му съпруга вече са започнали да пренасят всички свои вещи в апартамента, а аз все още нямам къде да живея.