Бившата ѝ свекърва е много възмутена, когато научава, че Ина има нов съпруг. Но тя беше забравила какво беше направил синът ѝ на семейството ѝ.

Преди три години Франк и Инна прекратяват връзката си. Отначало Инна не искаше да поддържа връзка със семейството на бившия си съпруг, но по-късно позволи на свекърва си да вижда внуците ѝ.

Франк не се интересуваше от децата си. Единственото му задължение било да плаща издръжка. Мъжът никога не идвал да види децата си, какъвто не е случаят с майка му. Тя често ги посещавала с играчки и сладкиши. Когато се родила най-голямата му дъщеря Виктория, Франк изобщо не помогнал на Инна с детето, а след раждането на второто дете си намерил любовница. Шест месеца по-късно съпругата му разбрала за това и решила да се разведе с него.

Родителите на Инна отдавна живеят в чужбина, така че тя остава сама с малките си деца. Понякога може да помоли свекърва си за помощ, но като цяло се грижи сама за децата.

Инна няма нищо против майката на бившия си съпруг, въпреки че е недоволна, че свекърва ѝ мълчи за делата на сина си. Сега те са свързани чрез децата си. Свекървата била добър човек. Разхождала се с внуците си, можела да се втурне при тях по всяко време и им давала подаръци.

По време на брачния си живот Инна и Франк купили тристаен апартамент, който Инна наследила след развода им. Но тя решила да продаде този апартамент и да купи по-малък. Той беше достатъчен за тях и за децата им. Самата Инна работи като счетоводител, не печели много, но това е достатъчно, за да живее. Свекърва ѝ също им е давала пари неведнъж, но Инна отказва. Едва след като свекърва ѝ убедила снаха си, че това е за внуците ѝ, тя взела парите. Родителите ѝ от чужбина също се опитват да помогнат на дъщеря си. Инна планира да купи хубав, просторен апартамент за децата си, за да могат те да имат светло бъдеще. С течение на времето отношенията между свекървата и снахата значително се подобряват. Веднъж свекървата помолила Инна да остане за една нощ, за да прекара време с внуците си. Първоначално Инна помислила за минута и след това се съгласила:
– “Нямам нищо против, а и децата ще се радват да те приемат.

Същия ден свекърва ѝ дойде с подаръци за децата. Дълго си говориха, играха, пиха чай, а после Инна каза, че свекърва ѝ ще трябва да спи на един сгъваем стол. Тази вечер тя щеше да спи на дивана с новия си съпруг, децата щяха да спят на жената, а свекърва ѝ щеше да трябва да спи в кухнята. В съзнанието на свекърва ѝ веднага проблесна една мисъл: “Как може да спи с друг мъж, ако децата са на сина ми?”

Свекървата първо искала да се обади на сватовете, за да ги попита дали знаят за новия съпруг на Инна. Но после се спря. Не искала снаха ѝ да ѝ забрани да вижда внуците си.

Вечерта свекървата си събрала багажа и си тръгнала. На следващия ден тя най-накрая реши да се обади на Инна:

– “Как можеш да постъпваш така със собствените си деца? Вместо да мислиш за тях, ти си правиш свой собствен живот!
Но снаха й веднага отвърнала на удара:

– “А твоят син? Той мислеше ли за децата си, когато преспа с друга жена?

Разговорът им бързо приключи дотук. Сега свекървата е на кръстопът. Тя смята, че действията на снаха ѝ са неправилни, но от друга страна, иска да бъде близо до внуците си.

 

Rate article
Бившата ѝ свекърва е много възмутена, когато научава, че Ина има нов съпруг. Но тя беше забравила какво беше направил синът ѝ на семейството ѝ.