Биологичните родители отхвърлят близнаците, но това, което сурогатната майка прави, изненадва всички.

Раждането на деца е естествено продължение на живота на една двойка. Желанието да имате дете обаче не е достатъчно. Възможно е да има редица проблеми, които да попречат на традиционния ход на събитията. В съвременната медицина съществуват алтернативни методи за решаване на проблема.

IVF;
осиновяване;
сурогатно майчинство

Историята, която се е случила с героите, се отнася до последния метод.

Те винаги са искали деца. Връзката им се развива по класическия сценарий. Запознали се още в училище, влюбили се един в друг. След като се установили в живота, решили да създадат семейство. Проблемът със зачеването не е възникнал веднага. Трябваше да изминат труден път през многобройни прегледи, анализи, посещения при репродуктолог. Резултатът беше разочароващ. Тя не можеше да зачене сама чрез нито един от известните медицински методи.

Желанието им да имат пълноценно семейство било толкова голямо, че двойката решила да избере жена, която да ги дари с дете.

Кандидатката за длъжността била избрана с голямо внимание. Педантично проучили всички факти от биографията им, включително броя на мъжете, с които имали близки отношения. Двойката искаше да е сигурна, че рискът да се роди дете с генетични аномалии и неблагоприятна наследственост е минимален.

След като избрали сурогатна майка за нероденото си дете, двойката я придружавала на всички медицински прегледи, грижливо се грижела за здравето ѝ и ревниво избирала родилния дом. В последните етапи на бременността на сурогатната майка била определена дата за планираната операция. Естественото раждане не било възможно поради индикациите. Майката, която имала собствени деца, не се възмутила от съобщението. Според нея най-важното е здравето на бъдещите деца, а не нейните желания. Според ултразвука бъдещата майка на “чужди” деца е трябвало да роди близнаци.

В деня на операцията двойката не е присъствала на раждането, което изненадало сурогатната майка.

Тя го обяснила с възможна тревога. Двамата не се свързали един с друг нито в деня на раждането на децата, нито на следващия ден. По време на непринуден разговор на медицинските сестри сурогатната майка разбрала, че двойката се е разделила, и решила, че децата ѝ ще бъдат допълнително напомняне за развалената връзка. Според сурогатната майка тя нямала право да полага подписа си върху документите, свързани с новородените, тъй като не тя ги е родила. От правна гледна точка тя няма нищо общо с тях. Нека това направи този, който ги е довел на бял свят.

Оглупена от тази новина, сурогатната майка разглеждаше внимателно лицата на новородените и задаваше въпроси, на които никога нямаше да чуе отговор.

Не трябва да има нежелани бебета. В деня на изписването сурогатната майка напуснала родилния дом като майка на още две деца.

Rate article
Биологичните родители отхвърлят близнаците, но това, което сурогатната майка прави, изненадва всички.