Биологичната майка на сина ми го изостави, като каза, че раждането на детето само е съсипало живота ѝ

Никога не съм била безразлична към другите хора. Преди няколко години се преместих от едно село в голям град. И все още не разбирам как можеш да подминеш човек, който има нужда от помощ, или да изхвърлиш жена и детето ѝ от апартамента, защото няма с какво да плати за месеца. Разбира се, има и изключения. Беше 2007 г. Връщах се от работа. По пътя спрях в един супермаркет. На входа стоеше жена с дете. Те веднага привлякоха вниманието ми. Майката изглеждаше уморена и раздразнена.

– “Какво искаш” – извика тя на сина си.

– “Гладен съм, мамо”, каза тихо момчето.

Наблизо излизаха родители с деца. Те носеха цели торби с храна. Съдейки по начина, по който беше облечено момчето, то наистина беше гладно. Майката сякаш се побърка и бутна детето. А после изкрещя, че заради него животът ѝ е съсипан. След тези думи жената избяга в неизвестна посока, оставяйки детето зад себе си. Бях много изненадан от постъпката ѝ. Разбирайки, че майка му си е тръгнала, момчето седна и започна да плаче. Това не беше истеричен плач, а тих плач на изоставено дете.

Много съжалявах за детето, но се надявах, че майка му ще се върне всеки момент. Измина половин час. Никой не дойде при момчето, а майката не се върна. Не можех повече да гледам това, затова реших да отида при детето и да го успокоя. Отначало ми беше неудобно да се приближа до чуждо дете, защото хората можеха да си помислят нещо лошо. Но всъщност никой не се интересуваше. Отначало момчето се страхуваше да установи контакт с мен. Когато се обадих на охранителя да намери майка му, момчето започна да ми говори. Разбрахме, че името му е Марк и е на пет години. Докато изяснявахме ситуацията, отидох до магазина и купих на детето малко храна. Отначало то отказа, но после започна да яде жадно.

По-късно се оказа, че детето не е яло цял ден. Майката изчезна в неизвестна посока. Не ми оставаше нищо друго, освен да предам момчето на съответните органи, за да потърсят родителите му. Но чувствах, че това не е краят на моята история с това момче. За щастие имах приятели в социалните служби, така че успях да проследя съдбата на детето. Както се оказа по-късно, жената е отглеждала сина си сама. Бащата на детето ги беше напуснал. Преди да се роди синът ѝ, тя е имала работа, а след това е казала, че тази бременност е съсипала живота ѝ. Жената казвала това на сина си всеки път. В крайна сметка майката на детето е намерена. Тя решила да се отърве от детето и просто го оставила. “Всичко е наред. Ще го вземат в сиропиталище.”

момчето се разплакало и помолило майка си да го вземе вкъщи. Но тя написала писмо за изоставяне. Момчето го приело тежко   .

Две години по-късно успях да осиновя момчето. Още преди осиновяването трябваше да премина през много документи. Заради това момчето живя известно време в сиропиталище. Посещавахме го редовно и му носехме подаръци. Някои от моите приятели ме питаха защо ни е нужно чуждо дете.

Мина време. Дори не забелязах как синът ми порасна. И знаете ли, никога няма да съжалявам, че го осинових тогава     .

 

Rate article
Биологичната майка на сина ми го изостави, като каза, че раждането на детето само е съсипало живота ѝ