Без знанието на сина ми взех пари от него. Той ме нарече крадец и ми забрани да идвам в дома му.

Преди шест години се пенсионирах от работа. Знаеш колко оскъдна е тя. Едва стига за хляб. Бях свикнал да живея, без да си отказвам нищо. През целия си живот съм живял така. А тук трябва да пестя пари. Защо трябва да правя това? Има само един живот   .

отначало реших да поискам пари от децата си. Те ми помагаха. После спряха. И всичко това, защото снаха ми няма време да си сменя тоалетите. Те ходят на почивка всяка година. Те можеха да ми помогнат. Не съм ли права? Те са скъперници. Аз съм допълнителен разход за тях.

Честно казано, не бих имала нищо против да се преместя при сина си. Имат много място – бих могъл да си намеря стая. Но синът ми вирва нос към мен. Казва, че всички стаи са заети. Те имат онлайн работа, така че синът и снахата работят от вкъщи. Всеки има нужда от собствено кътче и спокойствие. Внучката ми също иска собствена стая.

Но какво от това? Ще се намеся ли? Ще бъда тиха като мишка. Дори в кухнята. Ще пия чай и ще говоря по телефона със съседката си.

Дъщеря ми е далеч – живее в чужбина. Тя ми изпраща пари на всеки шест месеца. Но това не е достатъчно, за да живея на високи обороти.

Затова реших да се занимавам с нещо не особено добро. Докато бях на гости на сина си, тихомълком откраднах кредитната му карта и преведох парите на себе си. Защо? Той имаше три от тях. Може би нямаше да забележи изчезването им или да помисли за жена си    .

Но вечерта на същия ден синът ми се обади и ме нарече крадец.

– “Сине, какво правиш? Какъв крадец съм аз? Взех малко пари за себе си. Не съм ги взел за развлечение. Ще отида до аптеката и ще си купя малко витамини, защото едва дишам. Лекарствата сега са скъпи, нали знаеш. Затова ги взех от теб. От кого другиго можех да поискам?

Синът ми дори не искаше да ме изслуша. Каза, че не трябва да смея повече да се появявам на прага му. Той се срамува от мен.

– Нима не се срамува, че съм отдал целия си живот на децата си, а нямам пари дори за хляб на стари години?

 

Rate article
Без знанието на сина ми взех пари от него. Той ме нарече крадец и ми забрани да идвам в дома му.