Беше вече вечер. Зет ми доведе свекърва си вкъщи. Той сложи две от чантите ѝ на пода в коридора и тя отиде да види Сара

Вече беше вечер. Зет ми доведе тъща си у дома. Той сложи двете й чанти на пода в коридора и тя отиде да види Сара. Когато жената видяла майка си, разочарованието ѝ било огромно. “Значи сега трябва да се грижа за теб до края на живота си? По-късно няма да искаш да се върнеш в селото си…

Неотдавна научих историята на една моя стара приятелка, която имаше грозно отношение към съдбата на възрастната си майка. Добре е да знаеш, че всичко завърши добре и за свекървата се погрижи зет ѝ, който я настани в платена добра клиника. Но тогава Сара не знаела абсолютно нищо за случилото се и разбрала едва след като майка ѝ била изписана от клиниката.

Съпругът на Сара довел свекървата вкъщи и разказал на жена си:
– “Майка ти вече е здрава, купих й всичко, от което се нуждае, но известно време трябва да бъде под някакъв надзор. Затова тя ще живее известно време при нас. Ти нямаш нищо против, нали?

Разбира се, по-логично би било, ако самата Сара беше задала този въпрос на съпруга си. В края на краищата това е собствената ѝ майка. но вместо да благодари на съпруга си, че се грижи за майка ѝ, жената направи странна и не съвсем неразбираема сцена:
– “Мамо, току-що се преместих в столицата, започнах да организирам живота си, а ти си тук! И ти искаш да живееш в една къща с мен тук! И какво сега, трябва да се грижа за теб цял живот, няма ли да искаш после да се върнеш в селото си?

Пенсионираната майка естествено се притесни, след като чу думите на дъщеря си, но най-изненадан беше съпругът на Сара.

Най-накрая съпругата му разкри пред него истинската си същност, показа му истинското си лице. Той не познавал това момиче, когато ѝ предложил брак. Свекървата, разтревожена, започна да събира нещата си, за да се прибере у дома, а самата Сара, хлопвайки вратата в знак на възмущение, отиде в дома на приятелката си. Връщайки се вкъщи късно през нощта, Сара намери куфарите си опаковани и билет за влак. Без да разбира какво се случва, тя попитала съпруга си:

– “Защо, майка ми още не ни е напуснала? Или ти отиваш някъде?
– Не, това са твоите вещи и билетът ти. Може би трябва да живеем отделно. Отдавна искам дете, но днес разбрах, че не съм готова децата ми да имат такава майка. Помисли за това, което правиш. Живей известно време в селото в къщата на майка си, а тя засега ще остане при мен, и ако се вразумиш, върни се”, съобщи й решението си съпругът й. Сара не можеше да си представи, че съпругът ѝ ще вземе такова решение

 

Rate article
Беше вече вечер. Зет ми доведе свекърва си вкъщи. Той сложи две от чантите ѝ на пода в коридора и тя отиде да види Сара