Беше събота, приготвих се и отидох на пазар, съпругът ми имаше работа близо до дома. Качих се на автобуса и разбрах, че съм си забравила портфейла, затова трябваше да се върна. Близо до къщата ни видях същия съсед, за когото ме бяха предупредили. Тя беше облечена в сатенена дантелена роба. В нашия двор.

Купихме тази стара къща през март миналата година. Голям парцел, река с гора наблизо, чист въздух. Къщата се намираше само на петнайсет километра от града. През пролетта засадих градина за себе си, а със съпруга ми решихме да подредим къщата. Така че през лятото започнахме да ремонтираме къщата.

Започнахме да се запознаваме със съседите си и ни казаха, че вдясно от нас живее една много интересна жена. Тя беше млада, красива и активно си търсеше съпруг. Адам е красив и не съм единствената, която го гледа, но съм повече от сигурна в неговата лоялност. Затова се вслушах в съседите, но не се притеснявах прекалено много. Започнахме да правим ограда, тъй като старата едва издържаше.

Съпругът ми започна да прави всичко сам. Беше събота, аз се приготвих и отидох на пазар, съпругът ми имаше работа близо до къщата. Качих се на автобуса и разбрах, че съм си забравила портфейла, затова трябваше да се върна. Близо до къщата ни видях същия съсед, за когото бях предупредена. Тя носеше сатенена дантелена роба. В нашия двор. И най-важното, тичаше колкото може по-бързо към изхода. Взирах се и не можех да разбера нищо.

Съпругът ми вървеше зад нея и едва сдържаше смеха си. Видя, че изобщо не се смея, затова започна да ми разказва всичко.

Оказа се, че щом съм излязла от къщата, онази съседка не се е колебала дълго и след пет минути е била в двора на нашата къща. Нищо чудно, че съседите ме бяха предупредили за нея. Макар че още от самото начало забелязах как тя погледна моя Адам. Той обаче през цялото време я игнорираше. А ако й говореше, то беше сухо и без никакви шеги или емоции.

Така че тя дойде и започна да ухажва мъжа ми, мислейки, че той веднага ще се хвърли в обятията ѝ. Това не се случи според очакванията. Същия ден наехме още двама работници, които да носят кофи с цимент, макар че момчетата сякаш се бяха напили добре сутринта. Мъжът им обеща много пари за работата им. Така че те работеха.

И щом съседката се появи в двора, Адам я хвана за ръка и без колебание я поведе към момчетата. Вероятно си е помислила, че той ще я завлече вътре. Но той не го направи.

Мъжът, който държеше ръцете на съседката си, каза:

– “Момчета, какво ще кажете за тази награда?

Тя ме зашлеви толкова силно, че си изгубих чехлите. Отдавна не съм се смял така. Вие ме накарахте да се смея. Не се учудих, че съпругът ми не се хвана на въдицата. Ние наистина се обичаме.

Тази история обаче не свърши дотук. Тя продължаваше да се опитва да привлече вниманието на Адам, а той не се замисли – каза, че ще извика работниците на помощ, ако тя наистина иска мъж. Сега тя вече не ни докосва. А когато ни види, си тръгва.

Това е забавната история.

 

Rate article
Беше събота, приготвих се и отидох на пазар, съпругът ми имаше работа близо до дома. Качих се на автобуса и разбрах, че съм си забравила портфейла, затова трябваше да се върна. Близо до къщата ни видях същия съсед, за когото ме бяха предупредили. Тя беше облечена в сатенена дантелена роба. В нашия двор.