Беше облечена много елегантно – високи токчета, къса пола и дълбоко деколте. Тази визия веднага ме привлече.

Когато осъзнах, че съм готов да създам семейство, около мен имаше много красиви и интелигентни момичета, но как да избера подходящото?

Три различни момичета привлякоха вниманието ми най-много. Първото момиче, Магда , беше от онези, които винаги участваха във всички университетски дейности и се справяха добре с ученето. Сара беше тиха и спокойна, не участваше в никакви дейности, учеше умерено и по някаква причина винаги бързаше да се прибере вкъщи. Иза беше най-жизнерадостната и интелигентна от всички, освен това имаше златен глас и винаги изглеждаше като от корица на списание.

Всяко от момичетата ми харесваше по свой начин. Те също ми показваха обич, когато излизахме заедно, но със Сара беше различно. Дори когато ходеше с нас и се опитвах да я очаровам, тя беше затворена, което вероятно е причината да я поставя в челната тройка.

Дълго време не можех да реша с коя от тях искам да изградя живота си, затова дълго време не смеех да поканя нито една от тях на среща. Тогава на помощ ми се притекоха майка ми и баба ми. Те приготвиха вкусна вечеря и започнаха да ми дават полезни съвети.

– Сине, трябва да поканиш всяка от тях на среща, но в различни дни – каза майка ми.
– Най-важното нещо, на което трябва да обърнеш внимание, е дали ще те послушат. Ако са като мен и дядо, ще ти бъдат приятелки – гордо каза баба.
– Мамо, точно това исках да кажа – изкрещя обидено мама, а после баба я погледна и продължи.

– Трябва да гледаш дали те слушат. Ако някое момиче не се интересува от мнението ти, тогава трябва да бягаш от такова момиче, защото то никога няма да те слуша, а ще прави всичко така, както иска. Ако едно момиче постоянно се заиграва и няма собствено мнение, по-добре е да се предпазиш от нея. Тя ще знае само как да ви слуша, да ви следва като прислужница

– Имате нужда от човек, който ще ви изслушва, но и ще може да ви предложи нещо – майка ми най-накрая успя да прекъсне монолога на баба ми – Трябва да намерите човек, който да стане ваш събеседник, съветник, приятел и любовник . Ако тя има собствено мнение и можете да стигнете до нещо общо, това е човекът, от когото се нуждаете! Не мислете за красотата на жените, тя е измамна и бързо изчезва, докато всичко останало остава завинаги!

Правех всичко, което майка ми и баба ми казваха да правя. Първо трябваше да изляза с Иза. Тя дойде в красива нежна рокля с къдрици и веднага отидохме на кино. Аз избрах филма, който ще гледаме, местата, на които ще седнем, храната, която ще ядем, а тя само кимна. Това беше първата и последната ни среща с това красиво момиче.

Следващата ми среща беше с Магда. Тя беше облечена много елегантно – високи токчета, къса пола и дълбоко деколте. Тази визия веднага ме привлече.

– Помислих си, че може би ще отидем на клуб – предложи тя.
– Не искам да ходя на клуб. Може би в някое кафене ще е по-добре – отвърнах аз.
– Какво кафене? Защо си толкова скучна? Имам нужда да се отпусна, да танцувам, да се забавлявам!” – каза тя, а аз си спомних, че цял ден съм помагал на един концерт и определено не исках да ходя в клуб.

Реших да я послушам, въпреки че бях в лошо настроение, защото можеше първо да отидем в кафенето, а после в клуба, но в крайна сметка направихме точно това, което тя искаше.

Сара дойде на срещата, облечена само с дънки и тениска, но изглеждаше добре поддържана. Разходихме се в парка и се оказа, че тя има два велосипеда вкъщи. Веднага ми хрумна идеята да ги покараме и тя с радост се съгласи, след което хапнахме пица, която бяхме избрали заедно, и филм, който и двамата харесвахме. Тогава разбрах, че тя е тази, която съм търсил толкова дълго време. Година след тази среща ѝ предложих брак. Все още благодаря на майка ми и баба ми, че ми дадоха тази насока, защото без тях нямаше да имам Сара.

 

Rate article
Беше облечена много елегантно – високи токчета, къса пола и дълбоко деколте. Тази визия веднага ме привлече.