Беше като гараж, а не като стая. Леля ми от селото не хареса къщата ми и ми се изсмя в лицето. И преди да си тръгне, каза.

Аз съм свикнала с минималистичния стил и реших да ремонтирам стаята в бели и бежови цветове. По-голямата сестра на майка ми ми дойде на гости. И честно казано, не разбирам хората от миналото поколение. Те смятат, че само начинът, по който те говорят, е правилен. И най-важното за тях е кой и какво ще си помисли за тях. Когато леля ми влезе в апартамента ми, тя веднага се стъписа: “Значи някои стени са съвсем голи.

Има толкова малко мебели. Един диван и една малка масичка. Гардеробът е в стената… и защо си направила всичко бяло? Имате ли толкова много свободно време, за да чистите денонощно белите мебели. – Сега е модерно, а белият цвят визуално разширява стаята. – Това е безвкусно… и къде са ти завесите? – Нямате нужда от допълнителни завеси, които да събират прах. Вместо тях имам щори. – Имаш предвид онези железни пръчки? Изглеждат ли добре? Прилича на гараж, а не на стая… Седнахме да пием чай, а леля ми продължаваше да гледа изненадано стаята. За нея беше необичайно, че стените ми са бели.

Започна да ме съветва да ги пребоядисам или да залепя розови тапети на цветя, за да стане представително. Осъзнах, че е безполезно да споря с нея, и само мълчаливо кимнах с глава. Разбира се, няма да променям нищо вкъщи, но и няма да се обаждам на леля си отново. Накрая тя каза, че ще ми изпрати някакви хубави ярки тапети от селото. Е, какво да правя с този цигански тапет със златна нишка, ако изобщо няма да ми отива, а е неудобно да откажа на леля си?

Rate article
Беше като гараж, а не като стая. Леля ми от селото не хареса къщата ми и ми се изсмя в лицето. И преди да си тръгне, каза.