Бела не е очаквала, че в този ден ще срещне някого, който коренно ще промени живота ѝ. И заради когото ще остави съпруга си и синовете си само за един ден.

Бела се разхождала по крайбрежната улица, когато чула песните на уличните музиканти. Тя се приближила. Солистът беше момче на около тридесет години с весели очи. След като изпял песента, момчето свалило шапката си и тръгнало в кръг, събирайки пари от публиката. Когато се приближи до Бела, жената се размърда и набързо извади най-голямата банкнота от портфейла си. Тя я сложи в шапката.

Човекът се поклони церемониално и й целуна ръка. Бела, с леко тяло, изглеждаше като четиридесетгодишна жена, майка на двама сина, по-големият от които вече е студент. Но тя не се притесняваше нито от възрастта си, нито от излишните килограми. Съпругът и синовете ѝ я обичаха такава, каквато беше. Музиката на уличните изпълнители повдигна настроението на жената. Тя се разхождаше и се усмихваше на света.

– Защо си тръгнахте толкова бързо? Взе ми сърцето и изчезна – чула тя. Това беше солистът.

– Казвам се Скот – представи се той.

– Бела – каза тя и се изчерви като момиче.

Те се разхождаха заедно до късно вечерта. Разговаряха и се смееха. Бела се чувстваше като ученичка на първа среща. От този ден нататък тя редовно изчезваше с младия си любовник. Тя отслабна, подмлади се, промени имиджа си. Сега носеше тениска и скъсани дънки. Заблуждавала семейството си, че се занимава със спорт и работи като доброволец в различни благотворителни организации…

Скот идва от малък, периферен град, за да учи в университет. Бил е изключен заради бягство от училище. Сега живееше от случайни доходи, един от които са уличните концерти. Бела, за сметка на съпруга си, наела апартамент за своя любовник, където се запознали…

Бела забременява. Когато тя, увлечена от своя Скот, разбрала за това, било твърде късно да направи нещо. Тя си събира нещата и бяга от съпруга си и синовете си при своя любим. Не мислела за болката, която причинила на съпруга и синовете си…

Жената родила момиченце с геномна патология. Скот, след като научил за това, казал, че няма нужда нито от нея, нито от дъщеря ѝ. Както и че те ще му попречат да се развива творчески. Бела осъзнава, че само съпругът ѝ може да ѝ помогне. Тя седи в отделението, люлее момичето и не смее да се обади на съпруга си и да се извини.

 

 

Rate article
Бела не е очаквала, че в този ден ще срещне някого, който коренно ще промени живота ѝ. И заради когото ще остави съпруга си и синовете си само за един ден.