Бебе лежи под едно дърво… в детска количка

– Мелиса се събужда… Добре е, че си се събудила…
– Какво стана?
– Мелиса! Има бебе под дървото … в количка … навън е светло, обиколих наоколо, не успях да намеря родителите ….
– Какво правихте навън в този час?
– Стани, трябва да го сложим някъде, студено е …

Разбира се, бързо станах от леглото, облякох се и последвах съпруга си. Наистина, под дървото пред входа ни имаше детска количка и бебето спеше в нея.

В количката имаше торба и аз погледнах вътре. В нея имаше пелени, кърма и етикет от болницата. На него имаше само дата на раждане, ръст и тегло на бебето, но нямаше име на майката.

Някой умишлено беше оставил това бебе тук с “нещата”. Обадих се в полицията. Дежурният офицер не пожела да говори с мен, но обеща да изпрати полицейска кола веднага щом има някой на разположение.

Той ми позволи да взема детето вкъщи, да го нахраня и преоблека. Така и направихме, тъй като по време на разговора бебето започна да плаче.

Когато разгънахме бебето, разбрахме, че е момиченце. Красиво , закръглено, с кафяви очи. Беше на повече от седмица. Един час по-късно пристигна кола с полицаи. Те дълго писаха нещо, задаваха много въпроси, след което взеха детето и си тръгнаха.

Тази малка красавица дълго време не излизаше от съзнанието ми. След една седмица не издържах и отидох в полицията, за да разбера каква е съдбата ѝ. От полицията ме пренасочиха към грижи. Отначало грубо отказаха да ми дадат информация. Аз настоявах, като се аргументирах, че именно съпругът ми е намерил детето. След това получих някаква информация:

– Момичето е прегледано, напълно здраво е. Имаме списък на чакащите за такива деца, така че тя веднага беше настанена в семейство.
– А биологичната майка? Успяхте ли да я откриете?
– Да, тя е младо момиче. Не е омъжена. Родителите й я изхвърлили от къщата и й казали да не се връща с детето. Така че тя е оставила дъщеря си.

Бях щастлива, че момичето е намерило семейство, в което ще бъде добре дошло. Почувствах облекчение.

 

Rate article
Бебе лежи под едно дърво… в детска количка