Бъдещото дете може да е от съпруга ми или от бивш любовник.

Семейният ми живот се промени напълно или по-скоро се срина.

Със съпруга ми бяхме заедно от осемнадесет години и след всичко това все още се опитвах да възстановя любовта ни. Когато се оженихме, си мислехме, че можем да завладеем целия свят с любовта си. По онова време вече се бяхме срещали от три години и бяхме уверени един в друг, а след това се сблъскахме с много предизвикателства. От финансови проблеми до неразбирателство при отглеждането на децата. Винаги обаче търсехме компромиси и заедно продължавахме напред.

Когато усещахме, че нещо не е наред, организирахме срещи и почивки за двама и така подновявахме страстта и любовта си. Но в един момент всичко се промени.

Не разбирам как ни се случи това. И двамата бяхме уморени. Никой не искаше да възстановява нищо, просто живеехме заедно като добри съквартиранти.

И двамата загубихме интерес един към друг. И не, съпругът ми не започна да ми изневерява, а аз. Имахме нов служител в работата и аз го обучавах, така че прекарвахме много време заедно и обядвахме заедно. Имахме време не само за служебни въпроси, но и за лични, така че дори не забелязах как ни нямаше след работа. Мозъкът ми беше толкова завладян от страстта към съпруга ми, че не можех да му помогна.

Любовникът ми беше по-млад от мен, така че страстните вечери бяха истинско удоволствие за мен. Съпругът ми нямаше къде да отиде при него. Сега се срамувам от всичко това и от тези мисли, но по онова време ми се струваше правилно. Върна ме в реалността първата романтична вечеря от много време насам, приготвена от съпруга ми, и цветята като подарък. Изплаших се от внезапната му проява на внимание, но после той сякаш си спомни, че съм негова съпруга. Водеше ме на работа, даваше ми подаръци, готвеше вечери, всичко беше както преди много години.

Преди да се усетя, бях забравила за любовника си и отново се влюбих в съпруга си. Отново се превърнахме в онези млади хора, които не можеха без целувка и искаха сутрин да останат в прегръдките си, а вечер да се разхождат в парка. Синът и дъщеря ни също забелязаха, че всичко се е върнало към нормалното и станаха много по-щастливи.

След това се научихме да правим компромиси и да се срещаме по средата на пътя. Искахме отново да се разхождаме заедно, а не да бъдем съседи.

Възторгът ми нямаше граници. Една сутрин разбрах, че съм бременна, но нещо ми попречи да кажа на съпруга си веднага. Реших първо да отида на лекар. Той ме поздрави за радостното събитие и ми каза, че съм бременна в третия месец. Тогава умът ми започна да се върти, че детето може да е от съпруга ми или от бившия ми любовник. От мисълта за това ми се искаше да се разплача. Не бях на себе си, когато се прибрах у дома.

Следващите дни преминаха в мъгла. Измъчвах се, без да знам какво да правя. И съпругът ми, и децата ми забелязаха, че нещо не е наред с мен, и започнаха да задават въпроси, но аз можех само да плача. Седмица по-късно най-накрая реших да покажа на съпруга си снимката от ултразвука. Той ме погледна и се засмя: “Наистина ли си мислиш, че не съм знаел нищо за теб и приятеля ти? Нека отгатна. През всичките тези дни си мислила как да живееш живота си и какво голямо отмъщение ще ти спретна, когато разбера.

Стотици мисли минаваха през главата ми, но успях да изтласкам само тази: “Да.”

– Боже мой, все още си толкова наивен, колкото на младини. Разбира се, знаех за всичко, но не смятам да си отмъщавам. Чието е детето, искам да стана негов баща и нека тази седмица на мъчения да ти бъде урок, че не можеш да разрушиш изграденото през годините. А сега се стегни и се усмихни, защото все пак трябва да кажем всичко на децата.

Страхувах се да се преместя. Изглеждаше като сън или нещо подобно, а после съпругът ми отново заговори: “Е, скъпа, имаме маса в любимия ти ресторант, така че се облечи хубаво! Днес ще имаме тържество!”

 

 

Rate article
Бъдещото дете може да е от съпруга ми или от бивш любовник.