Бащата на Виктория я е мамил през целия ѝ живот. Момичето открива истината случайно. Оттогава насам отношенията между баща и дъщеря са се променили много.

През целия си живот Виктория е била убедена, че майка ѝ я е изоставила. Тя знаела наизуст историята, разказана от баща ѝ. Майката се страхувала да бъде отговорна за живота на малката си дъщеря. След раждането тя се почувствала зле. Не искала да се доближава до детето си. Виктория не получавала любов и грижи от майка си. Когато бебето плачело в люлката, майката тихо се занимавала с делата си, а бащата тичал над детето от сутрин до вечер.

Когато Виктория била на две години, майка ѝ ги напуснала. Тя изчезнала от живота им и никога не се върнала.

Междувременно бащата на момиченцето се опитвал да намери майка си. Той изразходвал много време и енергия, за да търси съпругата си. Но всичко това било безрезултатно. Майката веднага им дала да разберат, че не иска да има нищо общо с тях.

Минало време, Виктория се омъжила и забременяла. Двамата с бъдещия ѝ съпруг дълго обмисляли името на нероденото си дете. Преминали през толкова много имена, но нищо не било подходящо. Тогава Виктория решила да погледне в семейния албум. Знаела, че жените в семейството ѝ са се наричали с чудесни имена.

Тогава очите на Виктория попаднали на интересна снимка. Тя беше огъната. Тя извадила снимката, изправила я и видяла баща си С една жена. Тя изглеждаше точно като Виктория. Възможно ли е това наистина да е била майка ѝ?

Тя дълго гледа снимката. Жената имаше красиви черти и мили очи. Те сякаш сияеха от щастие. Какво се беше променило след раждането на детето ѝ? Тогава Виктория посегна към чекмеджето на баща си, той никога не ѝ позволяваше да погледне там, и видя няколко писма. Подателят беше баща ѝ. Той пишеше писмо до жена на име Рената.

Това беше писмо до майка ѝ. В него баща ѝ издевателстваше над майка ѝ. Тогава Виктория разбрала, че баща ѝ през цялото време ѝ е изневерявал. Той я е отнел от майка ѝ и е избягал с нея в друг град. Жената го молела да върне дъщеря ѝ, но той не искал и да чуе за това.

Виктория започнала да плаче горчиво. Тогава тя се обадила на съпруга си. Половин час по-късно той застанал пред вратата. Виктория започнала да ражда по-бързо заради нервите си. Така се родила дъщеря им. За щастие тя била здрава. Точно тогава Виктория веднага казала името “Рената”.

Така искала да нарече дъщеря си. Съпругът ѝ нямал нищо против. Но бащата почти полудял от ярост. Той се опитал да убеди Виктория да избере друго име, но тя била непреклонна. Дъщерята му казала да не си пъха носа в семейните им дела. Мъжът не очаквал такова отношение от дъщеря си. Той дори не знаел какво да каже.

Виктория писала на майка си на посочения в писмото адрес. Тя искрено се надявала, че майка ѝ я чака. И предчувствието ѝ не я разочарова. Майката отговорила на дъщеря си много бързо. Жените се срещнали. По време на срещата те не могли да сдържат сълзите си. Толкова много години бяха изминали. Майката не беше видяла дъщеря си да ходи на училище, да завършва, да се омъжва и да има дете.

Но не това беше най-важното. Те имаха толкова много неща, за които да говорят. Виктория хвана майка си за ръка и я заведе да се запознае със съпруга си. Бабата най-сетне щеше да се запознае с внучката си. Сега те са заедно завинаги.

 

Rate article
Бащата на Виктория я е мамил през целия ѝ живот. Момичето открива истината случайно. Оттогава насам отношенията между баща и дъщеря са се променили много.